©AFP
©AFP

Denverova poruka: Možemo sa najjačima! Jokić bacio Janisa u senku, kucanje sezone Džefa Grina

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 05:32

Nagetsi preslišali najbolju ekipu Istoka, Milvoki Bakse i napravili idealnu uvertiru uoči starta plej-ofa - 129:106

Svašta je moglo da se očekuje u derbiju najboljih ekipa Zapadne i Istočne konferencije NBA lige, ali niko baš nije mogao da zamisli ovakvu dominaciju Denver u okršaju sa Milvokijem. Nagetsi su na delu pokazali da mogu da odigraju izuzetnu odbranu protiv jedne od najboljih ekipa u čitavoj ligi, osujete protivnika u pokušaju da se raspuca, a onda sa druge strane iz svih uglova zatrpaju njegov obruč. Na kraju bilo je ogromnih +23 za sastav Majkla Melouna, uz 31 poen fantastičnog Nikole Jokića - 129:106.

Srpski as je u direktnom obračunu eliminisao centra Baksa, Bruka Lopeza, ali i bacio senku na partiju Janisa Adetokuba. Grčki as je postigao isti broj poena kao Jokić, podelivši prvo mesto liste strelaca na ovom meču, ali su njegovi poeni imali daleko manji učinak po pitanju konačnog rezultata utakmice.

Izabrane vesti

Utakmicu je između ostalog obeležilo i neverovatno zakucavanje Džefa Grina, po mnogima jedno od najboljih u čitavoj sezoni, posebno što je posterizovao Adetokunba. Krilni centar Nagetsa je na početku četvrte četvrtine prosto razneo protivnički obračun i sve svoje čuvare, bacivši publiku i svoje saigrače na klupi u stanje potpunog transa.

Jokić je meč protiv verovatno najbolje defanzivne ekipe u ligi okončao sa dabl-dabl učinkom, pošto je imao i 11 asistencija, uz šes skokova. Sa druge strane, Janisu je nedostajao jedan skok za dab-dabl, a imao je i četiri asistencije. Najbliži njihovom učinku bio je Džamal Mari sa 26 poena, devet asistencija i šest skokova. Jokić je ečeras probio i cifru od 12.000 postignutih ligaških poena u NBA ligi.

Denverova igra u odbrani u drugom poluvremenu predstavljala je direktan pokazatelj da ova ekipa Majlkla Melouna ima kapaciteta da se ozbiljno nadogradi. Milvoki je u prve dve četvrtine ubacio 66 poena, a u posle dve ukupno 40. Sa druge strane, Denver je dodavao gas, a onda tokom poslednje deonice konstatno uvećavao prednost i u dva navata u samoj završnici dostizao maksimalnih +25.

Nagetse do kraja marta očekuju mečevi sa Filadelfijom i Nju Orleansom kod kuće, odnosno ukupno osam utakmica do starta plej-ofa.

REZULTATI:

Atlanta - Indijana 143:130

/Kolins 21 - Nvora 33/

Majami - Bruklin 100:129

/Hiro 23 - Bridžis 27/

Denver - Milvoki 129:106

/Jokić 31 - Adetokunbo 31/

Finiks - Filadelfija 125:105

/Maksi 37 - Buker 29/

Sakramento - Juta 121:113

/Harter 27 - Kesler 31/

LA Klipers - Nju Orleans 110:131

/Hajlend 18 - Ingram 32/



tagovi

Nikola JokićJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara