Juniorski tim Partizana koji je osvojio turnir Evrolige u Beogradu 2020. (MN press)
Juniorski tim Partizana koji je osvojio turnir Evrolige u Beogradu 2020. (MN press)

Dogovorena saradnja: Mladi igrači Partizana na kaljenju u Dunavu

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.08.21. | 09:19

Crno-beli će imati pun nadzor nad radom već standardnog učesnika KLS

Imali su Partizan i Crvena zvezda zajedničku želju da njihovi mladi igrači stiču iskustvo igranja seniorske košarke u KLS ligi. Da bi se želja pretvorila u realnost, trebalo je da skupština KLS usvoji transformaciju sistema takmičenja, odnosno proširenje sa dosadašnjih 16 učesnika na 20, među kojima bi bili mladi timovi beogradskih velikana.

S obzirom na to da predlog nije usvojen, crno-beli su se, kako Mozzart Sport saznaje, odlučili za drugu soluciju. Dogovorili su saradnju sa Dunavom. Prema dogovoru, talentovani igrači beogradskog kluba koji još nisu dostigli nivo igranja za ABA ligu i Evrokup u kojima Partizana gaji najviše ambicije, razvoj će nastaviti u dresu vojvođanskog kolektiva.

Izabrane vesti

Naravno, crno-beli će imati pun nadzor nad radom već standardnog učesnika KLS, na čiju trenersku klupu će sesti Milivoje Lazić, prošle i pretprošle sezone trener juniorskog pogona Partizana.

Prvobitna želja Partizana i Crvene zvezde i ideja o "B" timovima nije prošla jer su se pojedini "manji" klubovi protivili. Pomislili su da bi u tom slučaju teže dolazili do mladih, talentovanih igrača.

Crno-belima je važno da pored snažnog prvog tima ne trpe mlađi talentovani igrači, a po njih je najbolje da dobiju šansu igranja u zreloj ligi, sa već iskusnim i razvijenim igračima, pa je kao epilog svega pomenutog Partizan napravio saradnju sa Dunavom.

Podsećanja radi, Partizan je ranije imao neku vrstu nezvanične saradnje sa ekipom Mladosti iz Zemuna, koja je završena s krajem prošle godine.



tagovi

KK PartizanKLSKK Dunav

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara