Dok Rivers i Džoel Embid (©AFP)
Dok Rivers i Džoel Embid (©AFP)

Dok Rivers: Voleo bih da Embid samo jednom odigra plej-of bez povreda, sve bi bilo drugačije...

Vreme čitanja: 5min | pon. 15.05.23. | 01:16

"Ne bih voleo da se promeni. Razlog zašto je Džoel toliko dominantan je upravo u njegovom odnosu visine i težište, te što sa takvim gabaritima igra kao bek. Nije njegov stil razlog toga što se povređuje, nego dueli, kontakti, a povredio se tako što je nekoga zgazio na nogu u seriji sa Bruklinom", kaže trener File

Filadelfija je doživela brodolom u majstorici konferencijskog polufinala i eliminisana je iz daljeg plej-ofa NBA lige posle briljantne večeri Džejsona Tejtuma!

Prva violina Bostona odigrala je utakmicu za pamćenje i sa 51 poenom poslala Boston u finale sa Majamijem, dok će Seventisiksersi dugo da vidaju rane, najviše zato što su dvojica nosilaca Džoel Embid i Džejms Harden bili potpuno neupotrebljivi.

Izabrane vesti

Uprkos svemu, Dok Rivers je prilikom podvlačenja crte rekao da je zadovoljan sezonom i borbom koju su njegovi igrači pokazali... On će posle večeras ostati zapisan u istoriji kao trener koji je izgubio čak deset majstorica i sada ima skor 6-10 u sedmim utakmicama...

"Igrali smo dobro, lopta se odlično kretala i verovali smo u ono što smo radili, ali onda smo vezali tri ili četiri izgubljene lopte zaredom, jednom uz tehničku grešku Hardena. Posle toga više nismo igrali do kraja utakmice", rekao je Rivers na otvaranju konferencije.

Da li je to uticalo da Džoel Embid i Džejms Harden ne odigraju ništa do kraja i zajedno ukupno skupe 24 poena?

"Ne, rekao bih da su oni (Boston) igrali jako dobro, mi ne".

Da li se nešto dogodilo sa Embidom i Hardenom, što je uticalo da odigraju ovako loše?

"Dajte Bostonu zasluge za ovo. Igrali su snažno, odlično do kraja. Mi smo imali svoje šanse, dobijali situacije da pogađamo kvalitetne šuteve. Šta smo još mogli da uradimo", pita se Rivers.

Osetilo se u igri da Hardenu nije bilo dozvoljeno da bude agresivan kao u prve dve utakmice…

"Moram da kažem ovo... Džejms je bio u igri, pokušavao je da vidi utakmicu na najbolji način, ali je sve išlo nizbrdo. Odluke su bile takve da ništa iz njih nismo dobili. Razumem, Harden i Embid su sada u fokusu, moramo da upiremo prstom u nekog. Džejms je naročito pokušavao da uradi nešto".

Dao je Rivers svoj utisak o celoj sezoni…

"Igrali smo odličnom tokom ove godine, dali sve od sebe, večerašnji poraz delom umanjuje ono što smo napravili dosad. Probili smo psihološku barijeru i napravili sledeći korak, ekipa je na pravom putu. Večeras smo išli u rikverc, ali to je sve normalno. Iz ovoga uvek mogu da se izvuku pouke. Hteli smo da budemo šampioni, ali biće to neko drugi. Još je rano da razmišljamo o budućnosti, videćemo šta će biti potrebno da odemo korak dalje".

Boston je pametno igrao mnogo iz pik'n'rola čime je ciljao Embida u odbrani…

"Definitivno to nismo dobro branili. Sve su to pokrivanja koja smo radili cele godine i bili efektivni... Više su to radili u drugom poluvremenu, očigledno je postojao umor u našem timu i to nam je naštetilo. Na kraju dana, oni su bili jako dobri".

Kaže da ništa nije mogao da uradi kako bi se stvari promenile…

"Jednostavno, to je jako teško. Kao trener moram da se postavim tako da sada svaki igrač bude u pravom stanju uma. To mi je posao. Ovo nije vreme kada treba da misliš na sebe, to sam rekao i pomoćnicima, da odu u svlačionicu i urade sve kako bi se igrači vratili u normalno stanje. To je naš posao".

Prokomentarisao je Rivers i da li će ostati na klupi Filadelfije…

"Da, mislim da imam još dve godine ugovora", odgovorio je Rivers, a na konstataciju novinara da su poslednjih dana neke njegove kolege sa epitetom trenera godine ili šampionskim rezimeom dobili otkaze, uzvratio je:

"Niko nije siguran u ovom poslu, jasno mi je to. Razočaran sam, mislio sam da imamo dobru grupu igrača. Teško da bi iko izabrao nas, ali mi jesmo. Bili smo blizu, mnogo ćemo da razmišljamo o šestoj utakmici, ali i ovoj večeras. Borci smo".

Poseban deo konferencije Rivers je posvetio zdravstvenom stanju Džoela Embida…

"Posle onog pada, kada je nagazio na Markusa Smarta u doskoku, znam da se tada nešto dogodilo jer od tog momenta više nije bio isti. Momak zaslužuje da mu se javnost skine sa vrata. Voleo bih da dobije samo jednu priliku da bude na 100 odsto. Ne znam da li bi i to bilo dovoljno da dobijemo seriju, ali voleo bih da dobije samo jednu šansu da igra plej-of bez povreda. To dosad nisam imao prilike da vidim, pa ni on što je jako bezveze".

Na pitanje novinara da li Embid možda treba da odustane od načina na koji igra kako bi se manje povređivao, trener File je poručio:

"Embid je dobar igrač upravo zbog načina na koji igra. Razumem šta želiš da kažeš. Teško pitanje, ne bih voleo da se promeni. Razlog zašto je Džoel toliko dominantan je upravo u njegovom odnosu visine i težište, te što sa takvim gabaritima igra kao bek. Nije njegov stil razlog toga što se povređuje, nego dueli, kontakti, a povredio se tako što je nekoga zgazio na nogu u seriji sa Bruklinom".

Džejson Tejtum postavio je rekord za najviše poena u sedmim utakmicama…

"Takvu partiju sam video samo još jednom u karijeri. Nažalost, to je bilo baš u TD Gardenu, kada je to uradio Lebron Džejms. Drago mi je što nisam kroz karijeru video mnogo takvih rola. Tejtum je izuzetan igrač, nije uzimao mnogo loših šuteva, iako se na njemu igrala odlična odbrana. Ušao je u dobar ritam i odigrao sjajnu utakmicu".

Džejms Harden bi na leto mogao da postane slobodan igrač, jer ima opciju da izađe iz ugovora…

"Da, treba da donese veliku odluku. Mislim da mu je lepo sa nama. Bilo mu je teško, tražili smo od njega da igra drugačije od onoga na šta je navikao. To nije uvek bilo najbolje za njega, ali je uspevao. To treba ceniti".

Posle leta ovo će postati jako skup tim, da li treba da dobije još jednu šansu?

"Da, ali to nije do mene, već do vlasnika. Verujem da su srećnim onim što su videli, ali videćemo".


tagovi

Dok RiversDžoel EmbidDžejms HardenFiladelfija SeventisiksersNBA plej-ofNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara