Džejson Tejtum i Viktor Oladipo (Foto: AFP)
Džejson Tejtum i Viktor Oladipo (Foto: AFP)

Dominacija Bostona i bez najboljeg defanzivca lige: Tejtum i drugovi razbili Majami (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.05.22. | 05:26

Kelti vodili od prvog do poslednjeg minuta, sve je bilo rešeno već u uvodnih 12

Neverovatnu seriju igraju Boston i Majami. Počela je prilično ubedljivom pobedom Hita, a onda su Seltiksi uzvratili na isti način. Treća utakmica, prva u TD Gardenu, protekla je u znaku tima sa Floride i kada se činilo da bi finale Istoka moglo da ode na vodenicu Vreline - Džejson Tejtum se "zapalio". Novom sjajnom partijom bacio je na kolena Džimija Batlera i drugove, doneo trijumf od ključne važnosti ekipi iz Masačusetsa. Ime Udoka nije mogao da računa na najboljeg defanzivca lige Markusa Smarta, rovit je bio i odlični Robert Vilijams. Odbrana Kelta je ipak odradila perefektan posao i vratila seriju na početak - 102:82.

Nije Boston dozvolio rivalu da dolazi do lakih poena. Svaki su izabranici Erika Spolstre morali da zarade. Udarali su uglavnom defanzivni bedem domaćina, pa su za dva šutirali sa svega 29,6 odsto uspešnosti (16/54), iz igre 33,3 odsto (30/90). Domaći igrači su bili daleko sigurniji. Uputili su 44 šuta za dva poena, pogodili 23. Nisu blistali sa distance (8/34), ali su to nadoknadili na liniji penala (32/38).

Izabrane vesti

Dominacija u skoku, kao još jedan pokazatelj potpune kontrole Bostona u reketu, bila je zaista zapanjujuća. Domaćin je imao čak 19 uhvaćenih lopti više od rivala (69:50). Sa 46 defanzivnih jednostavno rivalu nije dozvoljavao da dobije drugu priliku.

Tejtum je samo u prvom poluvremenu ubacio 24 poena, ovoga puta je bio potpuna engima za odbrani Majamija. Susret je okončao sa 31 poenom za nešto manje od 34 minuta (8sk, 5as). Mora se ipak napomenuti da je 14 poena da sa linije za slobodna bacanja (14/16).

Činjenica da Smart nije nastupao zbog povrede dala je više prostora Pejtonu Pričardu i Deriku Vajtu. Odigrali su bitne uloge, prvi sa 14 poena, drugi sa 13, osam skokova i šest asistencija. Bivši plej San Antonija je ubacio prvih sedam poena za Kelte na meču. Dominaciji u skoku kumovali su ponajviše Al Horford sa čak 13 i Robert Vilijams sa devet.

Hit je sa druge strane bio potpuno van ritma. Nije bilo dovoljno raspoloženih pojedinaca u poraženoj ekipi. Najefikasniji je bio Viktor Oladpio sa 23 poena, Dankan Robinson je dodao 14, a dvocifren je bio još samo Kejleb Martin sa 12. Bem Adebajo je stao na devet, Batler na svega šest poena.

Domaćin je uspostavio dominaciju u uvodnih 12 minuta. Dobio je taj period igre sa 29:11, već sakupio 20 skokova (12 više od gostiju). U drugom kvartalu je stigao i do viška od 27 poena, na poluvreme otišao sa +24. Sve je bilo jasno u TD Gardenu posle samo 24 minuta košarke. I najveći skeptici su shvatili da će Boston poravnati u seriji kada je posle samo par minuta trećeg perioda stigao i do 32 poena prednosti (druga najveća razlika u seriji).

Interesantno je da je Majami u prvoj utakmici imao i +20, Boston u drugoj +34, Hit u trećoj +26, a prednost Kelta je večeras opet prelazila 30 poena. Rivali uporno menjaju uloge iz meča u meč. Sledeći bi mogao da bude presudan.

NBA - finale ISTOKA

Utorak

Boston - Majami 102:82 /2:2 u seriji/

/Tejtum 31 - Oladipo 23/


tagovi

Boston SeltiksMajami HitDžejson TejtumViktor OladipoDžimi Batler

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara