Đorđević: Španija? Za potpuni respekt! Imaju sjajne igrače, ali imamo ih i mi...

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.09.19. | 13:15

“Nekome je FIBA majka, nekom maćeha“, poručio selektor Srbije...

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Vuhana)

Četvrta recka u nizu, Srbija je sve bliža nokaut fazi. Ali, pre toga mora da reši i najveći problem u ovom trenutku - Španiju.

Izabrane vesti

Još jednom Orlovi su odradili posao s pola gasa, Portoriko je došao kao trening koji juče nije odrađen zbog puta, a konačna razlika na kraju bila je ogromnih 43 poena!  
“Ne znam šta bih rekao. Bila je teška utakmica za nas, imali smo ozbiljan pristup, igrali smo tako do kraja. Dobro smo rešavali situacije, nismo dali Portoriku šansu da se vrati. Moramo sada da se lepo oporavimo kako bismo se spremili za naredni meč“, poručio je Aleksandar Đorđević na konferenciji za medije.

Jednog od novinara iz Portorika zanimalo je Đorđevićevo mišljenje o selekciji s Kariba.
“Videli smo šta su uradili u grupi, imaju karakteran tim, pobedili dve utakmice u finišu i pokazali snagu. Znali smo da moramo da budemo mirni, da napadnemo prvi i ne dozvolimo im da se razmahnu. Bila je dobra utakmica za nas“.

U dosadašnje četiri utakmice selektor je nekoliko puta mešao karte sa startnom petorkom...
“Nije u pitanju ko počne, već ko završi utakmicu. Moraju svi da budu zdravi i spremni i vodimo računa o tome. Igrači razumeju da kod nas nije bitno ko počinje".

Kolege iz Portorika želele su da znaju šta Đorđević misli o Bobanu Marjanoviću.
“Boban ima dosta napadačkih kvaliteta koje pokušavamo da iskoristimo na pravi način. Defanzivno se nosi jako dobro i zadovoljan sam zbog toga. Ovo je drugo njegovo takmičenje s nama, bio nam je jedan od najvažnijih igrača u Istanbulu pre dve godine. Sada je drugačije, imamo više centara u rotaciji pa samim tim ima manju minutažu, ali to znači da je njegovo telo svežije za ovakve izazove. Zbog toga što smo ga mnogo koristili u Istanbulu njegovo telo je patilo mnogo na kraju prvenstva“.

Profesori košarke dele lekcije po Kini, pucaju iz svih oružja

Srbija je još jednu utakmicu dobila s ubedljivom razlikom, ali ceo tim ostao je u potpunom fokusu.
“Ozbiljnost na visokom nivou, što je jako dobro. Uštedeli smo jedan trening koji nam nije odgovarao. Tu je možda najviše patio Bogdan Bogdanović jer voli da šutne od 1000 do 1800 lopti. Šalu na stranu, postoji odbrambena želja i odgovornost, što me jako raduje. Lopta ide, imamo po 30 asistencija u proseku. Ali, to nije ipak nikakav znak jer je razlika u kvalitetu i ovog puta bila očigledna“.

To, opet, samo potvrđuje da igrači rešavaju utakmice potpuno nesebično, mada Srbiju krasi napadačka i defanzivna raznovrsnost.
“Imamo tu raznovrsnost, tome se teži kada se dođe do ovakvog takmičenja. Imamo razna oružja. Imamo još mesta za napredak, moramo da težimo ka još boljoj igri, to je ono što će nam dati kvalitet i snagu“.

Hala u Vuhanu nije bila ispunjena kao u Fošanu i to je jedina bitna razlika za selektora. 
“Malo drugačiji ambijent od onog na koji smo navikli. Ali dobro, novi smo, već će sutra biti lakše. Odradićemo sutra trening u hali, da počnemo pripreme za Španiju“.

Utisak je da je aktuelni sistem takmičenja izuzetno naporan za sve - od igrača, timova, do novinara...
“Previše naporan. Čak i ovaj sistem na osnovu kojeg se igra. Dosta je naporno, zaista, pričali smo juče šta nas je sve čekalo na putu od Fošana do Vuhana i zašto na kraju nismo trenirali. Samo bi lud trener svoje igrače izlagao treningu posle takvog puta“, uzdahnuo je Đorđević i dodao:
“Nekome je FIBA majka, nekom maćeha“.

Dan pauze i onda derbi sa Španijom koji odlučuje kojim putem Srbija ide ka finalu.
“Odlična ekipa, nakrcana iskustvom. Imaju određenih fizičkih problema, ali mislim da će biti spremni za nas. Pokupili su sve što su mogli da pokupe u poslednjih 10-15 godina. Stalno su u vrhu, puni medalja, znanja, iskustva kako se igraju ovakva takmičenja. Riki, Rudi, Ljulj, braća Ernangomez, Gasol... Imaju reprezentaciju za potpuni respekt. Imaju oni sjajne igrače, ali imamo i mi“.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara