Miloš Teodosić (@MN Press)
Miloš Teodosić (@MN Press)

Dozet: Teodosić već upisan za sledeću sezonu, od njega zavisi

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.24. | 12:46

Sportski direktor Crvene zvezde istakao da klub ima želju da zadrži iskusnog pleja

Iako je stigao u poznim košarkaški godinama, Miloš Teodosić ima izuzetno važnu ulogu u timu Crvene zvezde. Pored iskustva sjajni plej značajno doprinosi i na parketu, pa se u klubu nadaju da će ostati i za narednu sezonu. Ugovor je potpis na godinu dana, ali uz opciju produžetka što na Malom Kalemegdanu ne dovode u pitanje, te je odluka na igraču.

U opširnom intervjuu za Telegraf o tome je govorio sportski direktor Crvene zvezde, Milan Dozet.

Izabrane vesti

"Mislim da nije pitanje da li će Teo hteti da ostane u Zvezdi, mi se nadamo da će Teo hteti da odigra još jednu, dve ili koliko god sezona bude hteo. Tako da, mislim da će to biti njegova odluka na kraju sezone u zavisnosti od toga kako se bude osećao. Nadamo se da će da bude na terenu, u rosteru nam je već sad upisan za sledeću sezonu, pa ćemo se truditi, daćemo sve od sebe".

Zamisao crveno-belih je da uz Teodosića stasava Nikola Topić, koji bi uskoro trebalo da se vrati na parket posle povrede. Očekuje se u Minhenu protiv Bajerna, 1. marta.

"To je negde bila deja u slaganju tima pred ovu sezonu jer je bilo prognozirano da Nikola Topić bude drugi plejmejker ove ekipe. Prvi naravno Šabaz, ali je Miloš Teodosić tu kao jedan osigurač i jedna stabilnost celog tima. Pre svega kao mentor od koga bi Nikola učio i razvijao se u ceo potencijal koji mislimo da ima. I zbog pozajmice na kraju, a i zbog povrede, taj je proces negde malo usporen, ali nadam se da će njih dvojica sledeće godine biti u stanju da nose Crvenu zvezdu", priželjkuje Dozet.

Sportski direktor Crvene zvezde govorio je o raznim temama, a jednja od njih je bilo angažovanje Treja Tompkinsa, odnoso mišljenje mnogih da su crveno-beli zakasnili sa dovođenjem "četvorke".

"Pozicija broj četiri je nešto za što smo mi od početka znali da je problematična za našu ekipu. Da ne ulazimo sad u neke razloge zbog nekih velikih imena na poziciji četiri koje smo tokom leta čekali i verovali da će da dođu i njihovim obećanjima. Prvo jedan, pa drugi, namerno neću da spominjem imena. Duško (Ivanović) je čekao njih i kada su oni prešli negde i na kraju ništa nije se desilo od tih dolazaka, tržište je bilo takvo da nismo mogli da pokrijemo tu poziciju onako kako smo želeli. Na kraju, opredelili smo se za igrače koji bi pokrivali poziciju šutera na toj poziciji četvorke, a opet, oni ove sezone nisu pružili željeni nivo svoje igre, čega su i sami svesni. Pre svega tu mislimo na nivo kakav su imali prethodnih sezona i onda se to onako pokazalo još problematičnije nego što smo se nadali da će biti, ali verujemo da će u nastavku sezone to doći na svoje mesto", rekao je Dozet za Telegraf.


tagovi

Miloš TeodosićMilan DozetKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara