Luka Dončić I Goran Dragić (©FIBA.com)
Luka Dončić I Goran Dragić (©FIBA.com)

Dragić: Luka je kao astronaut, može sve na terenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 21:32

Veteran iz tabora Slovenije uveren je u uspeh ekipe na Evrobasketu

Sve ide po planu kada je u pitanju učešće reprezentacije Slovenije na Evrobasketu. Već je obezbeđen plasman u četvrtfinale pošto je nadigrana Belgija 88:72 u osmini finala. Naravno, najzaslužniji za dobre rezultate je Luka Dončić, ali veliku zaslugu ima i Goran Dragić koji se nije pokajao što je ponovo obukao dres sa nacionalnim grbom.

Naime, svi se sećaju da je Dragić bio udarna igla 2017. godine kada je Slovenija osvojila zlatnu medalju u Istanbulu nadigravši Srbiju u finalu. Prošle godine je odlučio da ode u penziju kada je reprezentacija u pitanju, ali je odluku u poslednji čas promenio i odlučio da odigra još jedno prvenstvo.

Izabrane vesti

"Kada pobeđujemo onda je to najbolja moguća odluka koju sam doneo", uz smeh priča Dragić koji potom dodaje da nije baš sve tako sjajno:

"Onda kada se vratim u sobu posle utakmice i celo telo počne da me boli, pomislim, šta mi je sve ovo trebalo, da ponovo prolazim kroz bolove".

Ipak...

"Vredno je, definitino je vredno svakog bola. Uživamo na terenu i van njega. Mislim da imamo najbolji tim, imamo najbolju hemiju i svi uživamo u zajedničkim uspesima."

Dosta je razlika u odnosu na ekipu iz 2017. godne.

"Malo toga je istog. Pre svega tada smo imali Entonija Rendolfa i Gašpara Vidmara, imali smo dužu klupu kada je reket u pitanju, ali mislim da ukoliko ostanemo zajedno kao tim, možemo svakoga da pobedimo".

Uz sve što je naveo, još jedna stvar je vrlo bitna. Dončić više nije klinac, sada je izrastao u jednog od najboljih igrača na planeti.

"Iskreno mislim da je on najbolji igrač na planeti. Ima samo 23 godine, a igra kao veteran. Svakome može da ubaci 40 poena. Zna kako da kontroliše ritam, ima potrebno telo, zna da šutira, zna da doda loptu, sjajno skače. Ne znam šta više da kažem, on ume sve... on je kao astronaut".

Za kraj je dodao...

"Žao mi je što ja nisam mlađi, možda bih mogao da igram sa njim duže vreme. Samo smo jednom igrali zajedno na prvenstvu pre ovoga, ja imam 36 godina, on je u naponu snage", zaključio je Dragić.

Slovenija u četvrtfinalu igra protiv Poljske.


tagovi

Luka DončićGoran Dragićkošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara