Goran Dragić i Pejton Pričard (©AFP)
Goran Dragić i Pejton Pričard (©AFP)

Dragić uskoro slobodan, kome će se pridružiti u borbi za tron?

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.02.22. | 15:36

Klubovi sa šampionskim ambicijama pokazali interesovanje za slovenačkog košarkaša

Nije Goran Dragić dobio priliku u Torontu ove sezone, pa je u smiraj roka za trejdove prosleđen San Antoniju. Vrlo brzo je postalo jasno da se neće zadržavati u ekipi Grega Popovića, a sada je i obelodanjeno da je postigao dogovor sa Mamuzama oko prekida saradnje, te će uskoro postati slobodan igrač, prenosi Šams Čaranija sa Atletika.

Iskusni slovenački košarkaš iza sebe ima 13 i po godina u NBA, pretprošle sezone je stigao i do velikog finala. Izrastao je u jednog od boljih plejmejkera u ligi, a sa velikim iskustvom mogao bi ozbiljno da pojača šampionske ambicije brojnih ekipa.

Izabrane vesti

U smiraj prelaznog roka je bilo priče da bi mogao da završi u Njujorku, odavno je poznato da je za njegove usluge zainteresovan Dalas, ali se na kraju preselio u San Antonio u zamenu za Drua Jubanksa, Tadeusa Janga i pika druge runde (naredni draft). Na kraju je dogovorio rastanak sa Sparsima, mesecima pre istaka jednogodišnjeg ugovora teškog 19.400.000 dolara.

Dalas je u međuvremenu angažovao Spensera Dinvidija, pa Dragić više nije opcija. Zato su u red za njegov potpis stali LA Lejkersi, Golden Stejt Voriorsi, LA Klipersi, Milvoki Baksi, Čikago Bulsi i Brukli Netsi - timovi koji spadaju u krug favorita za osvajanje titule.

Iskusni Slovenac je upisao pet nastupa u dresu Reptorsa i beležio osam poena u proseku. Za Popovićevu ekipu iz Teksasa nije odigrao nijedan meč.


tagovi

Goran DragićSan AntonioLos Anđeles LejkersLos Anđeles KlipersGolden Stejt VoriorsDalas MaveriksMilvoki BaksČikago Buls

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara