Drim tim je napravljen zbog Jugoslavije; bila bi to najbolja utakmica u istoriji

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 17:26

"Imali bismo načina da igramo protiv njih. Bili smo uigraniji", tvrdi Toni Kukoč

U sklopu promocije filma o sebi "Magična sedmica - Toni Kukoč", hrvatski as govorio je u beogradskom Domu omladine na mnoge teme, između ostalog i o Olimpijskim igrama u Barseloni 1992, odnosno Drim timu predvođenim Majklom Džordanom, koji je na tom turniru u finalu savladao Hrvatsku sa 117:85.

Kukoč je mišljenja da su Amerikanci sastavili taj Tim snova kako bi mogli da se suprotstave Jugoslaviji, u kojoj su videli glavnog rivala za zlatnu medalju.

Izabrane vesti

"Toliko smo bili dominantni na nekoliko šampionata da su oni odlučili da naprave tu ekipu. Na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama bili su Ameri, Rusi i mi. Ostatak sveta nije postojao. Nakom što smo ih i mi i Rusi nekoliko puta osramotili, onda je napravljen taj Drim tim. To je urađeno zbog finala u Barseloni", ispričao je Kukoč.

"Postoji žal, naravno... Žao mi je što se nije pojavila ona jugoslovenska ekipa iz Buenos Airesa, Rima i Zagreba. Međutim znate već šta se sve događalo... Znamo o kome pričamo, o kojim igračima kada je u pitanju taj Drim tim, ali imali bismo načina da igramo protiv njih. Bili smo uigraniji. Možda bi to bila i najbolja košarkaška utakmica ikada".

Kukoč svoje tvrdnje potkrepljuje na sledeći način:

"Posle se pokazalo da Amerikanci nisu bogovi, pobeđivali su ih i Srbi, Španci, Argentinci"...

Podsetimo, taj američki sastav koji dobio Hrvatsku u Barseloni činili su: Kristijan Lejtner, Dejvid Robinson, Patrik Juing, Lari Bird, Skoti Pipen, Majkl Džordan, Klajd Dreksler, Karl Meloun, Džin Stokton, Kris Malin, Čarls Barkli i Medžik Džonson.

Trojica najistaknutijih igrača u hrvatskom timu bili su Toni Kukoč, Dino Rađa i Dražen Petrović. Ali bili su tu i Komazec, Vranković, Tabak...

Gledajući sastave iz Buenos Ajresa, Rima ili Zagreba, koje je Toni pomenuo, nema sumnje da bi Jugoslaviju pored pomenute trojice na OI u Barseloni (da je učestvovala), predstavljali i Jure Zdovc, Predrag Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Zoran Savić...



tagovi

Toni Kukoč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara