Druga strana grčkog derbija: Barcokas se svađao sa Atamanom, pred kamerama napao Papapetrua

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 00:38

Bilo je ružnih scena posle meča

Panatinaikos je u velikom derbiju pobedio ljutog rivala Olimpijakos rezultatom 77:71 i smenio ga sa vodeće pozicije na tabeli tamošnjeg košarkaškog šampionata.

Čak sedmi put ove sezone su atinski neprijatelji odmerili snage i PAO je slavio treću pobedu. U Superkupu Grčke, finalu Kupa Grčke i oba evroligaška derbija je bolji bio Olimpijakos. PAO je uzvratio trijumfima u ligaškom delu sezone, da bi večeras pobedio i treći prvenstveni derbi u doigravanju gde šest najboljih timova igra jednokružno i zauzima startne pozicije pred plej-of.

Izabrane vesti

Panatinaikos je večerašnjom pobedom definitivno osigurao prvo mesto pred plej-of i prednost domaćeg parketa u očekivanom finalu protiv ljutog rvala iako bi to verovatno imao i sa porazom. Zbog toga je Olimpijakosov trener Jorgos Barcokas nazvao ovaj derbi “nebitnim” uoči meča.

Imao je PAO večeras i velikih 17 poena prednosti ali je Olimpijakos u drugom poluvremenu u nekoliko navrata uspevao da izjednači. Poslednji put tri minuta pre kraja, ali je na kraju Kostas Slukas presudio bivšem klubu da bude još bolnije.

Poraz je teško pao gostujućem treneru Jorgosu Barcokasu. U toku meča je imao verbalne okršaje sa klupom Panatinaikosa na kojoj je varničio Ergin Ataman i odgovarao mu. Posle meča je Barcokas ušao verbalnu raspravu prvo sa radnikom obezbeđenja, a onda i sa Atamanom. Dok su ulazili u tunel, žustro su polemisali a incidenti su se nastavili i u tunelu.

Dok je Barcokas davao izjavu za TV kamere, Janis Papapetru je u prolazu strastveno slavio sa saigračem Slukasom. Barcokas je mislio da je njemu nešto upućeno (iako nije bilo) i usred intervjua je počeo da se prepire sa Papapetruom. Grčki košarkaš mu je odgovorio da njemu ništa nije rekao i da slavi sa saigračem ali je Barcokas očigledno pogubio živrce i reagovao na način neprimeren treneru koji bi trebalo da je hladne glave kada su ostale vruće.                           

Iako nije bio najefikasniji (bio je to Kendrik Nan sa 17 poena), Kostas Slukas je bio junak pobede pošto je na kraju postigao trojku koja je rešila pitanje pobednika. A za navijače Olimpijakosa je to posebno bolno jer je Slukas njihov bivši miljenik koji ih je letos izdao prelaskom u redove najvećeg rivala.

Posle meča je stigao da pecne i Barcokasa.

“Nama ovo nije bio nebitan derbi kao što je Barcokasu. Želeli smo pobedu i prestiž. Za nas je ovo bilo kao da se igra finale”, rekao je Slukas


tagovi

KK PanatinaikosKK OlimpijakosJorgos BarcokasKostas SlukasErgin Ataman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara