Duško Vujošević (©MN Press)
Duško Vujošević (©MN Press)

Dule Vujošević ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.09.20. | 23:32

Poraz od Igokee...

Univerzitatea iz Kluža nije uspela da preskoči prvu prepreku u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Ekipa Duška Vujoševića poražena je na kvalifikacionom turniru u bugarskom Botevgradu od Igokee rezultatom 75:82, tako da će u jedno od finala kvalifikacionih turnira iz kog pobednici idu u grupnu fazu abaligaš iz Aleksandrovca.

Rumuni su loše ušli u utakmicu, prvi deonicu izgubili sa deset razlike (13:23), a u finišu treće bili su u najvećem minusu - 42:60. Izgledalo je u tim trenucima da će Igokea lagano privesti utakmicu kraju, međutim...

Izabrane vesti

Sredinom poslednje četvrtine Kluž dodaje gas, ide na sve ili ništa i uspeva poslednjim atomom snage da se u potpunosti vrati u meč. U jednom momentu bilo 71:73, činilo se da bi domaćin mogao da preokrene i slomi rivala, ali za tako nešto nije bilo snage.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džeki Karamajkl sa 25 poena. Na drugoj strani istakao se Džastin Edvards sa 22.

Igokeu u borbi za grupnu fazu igra protiv lisabonskog Sportinga, a u preostala tri finalna meča sastaju se Baken (Danska) - Mons (Belgija), Keravnos (Kipar) - Donar (Holandija) i Cmoki (Belorusija) - Netunas (Litvanija).


tagovi

FIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara