Džejlin Smit (©Star Sport)
Džejlin Smit (©Star Sport)

Džejlin Smit: Zvezda pogađala sve i htela da se revanšira, sa Obradovićem sve lakše

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 14:04

"Trener je odličan. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve biti u redu, uverio sam se u to i sam", rekao je plejmejker crno-belih

Ozbiljnu košarkašku lekciju očitala je Crvena zvezda košarkašima Partizan Mozzart Beta u nedavno odigranom evroligaškom derbiju, posle čega su crno-beli pokazali reakciju i rutinski savladali Krku.

Događaji sa najveće svetkovine srpske košarke i dalje su sveži, a jedan od onih koji je po prvi put osetio čar derbija bio je Džejlin Smit. Američki plejmejker sa hrvatskim papirima stopio se u sivilo ekipe u meču sa najvećim rivalom, ali je spreman da sve to ostavi iza sebe i već u narednim utakmicama pokaže kvalitet.

Izabrane vesti

"ABA Liga je drugačija, igrao sam protiv dve ekipe, pa ne mogu mnogo da pričam. Nisam dobio potpuni osećaj. Partizan je u prve dve utakmice u sezoni savladao Zvezdu, tako da su oni hteli da nam uzvrate za te poraze. Pogađali su sve, igrali su jako dobro, ali ponovo ćemo se susresti krajem januara. Što se tiče ambijenta, atmosfera je u Srbiji sjajna, košarka je verovatno prvi sport u državi. Znao sam da su ovde navijači fanatični i pre dolaska, i to je uticalo na moju odluku, ali došao sam i zbog trenera i kluba. Uvek želim da radim sa najboljima, svaki dan da napredujem i nosim to dalje sa sobom", rekao je Smit za Sportske novosti.

O Željku Obradoviću imao je samo reči hvale.

"Trener je odličan, sve je dosta lakše s njim. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve biti u redu, uverio sam se u to i sam. Obradović i Skariolo su veliki taktičari, jako dobro znaju šta žele, imaju dosta različitih akcija i pravila u odbrani, i jedan i drugi idu od utakmice do utakmice, s velikim naglaskom na taktiku".

Sa reprezentacijom Džejlin Smit igraće kvalifikacije za Olimpijske igre. Hrvatska će za olimpijsku vizu igrati u Pireju. Rivali u prvoj grupi su Novi Zeland i Slovenija, dok su na drugoj strani domaćin Grčka, te Egipat i Dominikanska Republika.

"Naravno, to je cilj, svi sanjaju o tome. Sanjao sam da ću jednoga dana zaigrati za SAD na Olimpijskim igrama, ali sada mi je san da to ostvarim sa Hrvatskom, stvarno sam uzbuđen. Velika godina je ispred nas. Iako imamo tešku grupu u kvalifikacijama za Igre, verujem da imamo šanse, naročito ako ćemo igrati kao u pretkvalifikacijama. Možemo da pobedimo svakoga, imamo dobre šanse".

Partizan Mozzart Bet već u utorak gostuje Fenerbahčeu, a utakmica je na programu od 18.30.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDžejlin SmitKošarkaška reprezentacija Hrvatske

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara