Harden (© AFP)
Harden (© AFP)

Džejms Harden pristao na drastično smanjenje plate: Ostaje u Siksersima i napada prsten

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 01:45

Najpoznatiji bradonja u NBA ligi dogovorio saradnju na godinu dana, uz opciju produžetka

Priveo je kraju prethodnu, biće na raspolaganju i za sledeću sezonu. Džejms Harden definitivno ostaje u Filadelfiji, sa Siksersima je dogoviro uslove pod kojima će ostati u tom klubu i u narednom izdanju NBA lige.

Harden je pristao na drastično smanjenje plate kako bi ekipa bila što konkurentnija, odrekao se 47.000.000 dolara koliko mu je sledovalo na osnovu ranijeg ugovora i opredelio se za opciju po kojoj će u takmičarskoj 2022/23 zaraditi „samo“ 33.000.000 dolara. Umanjenje od čak 14.000.000 je obrazloženo željom da se bori za visok plasman, a Fila je u poslednje dve godine eliminisana u polufinalu Istočne konferencije, najpre od Atlante, potom od Majamija.

Izabrane vesti

Razgovarao sam sa Derilom Morijem i objasnio mu kako možemo da budemo još jači i koja je istinska vrednost pojedinih košarkaša na tržištu. Tad sam rekao predsedniku da poboljša kadar, dovede koga je potrebno da dovede, a meni prosledi preostali novac“, predočio je Harden, koji će sa Siksersima potpisati ugovor na godinu dana, opciono na još jednu.

U eventualnoj drugoj, prema informacijama Andrijana Vojnarovskog, inkasiraće malo više, tačnije 35.600.000 dolara. A to je manje od onoga što je imao ranije.

Ovim pokazujem koliko želim da pobedim. Hoću da se takmičim za osvajanje NBA lige. To mi je važno u ovoj etapi karijere. Spremam sam da uzmem manje novca, ali da dođemo u poziciju da ostvarimo takmičarske ciljeve“, predočio je Harden.

Pre dve sedmice Siksersi su doveli Pi Džej Takera, nekadašnjeg Hardenovog saigrača iz Hjustona, a na pragu su dogovora sa Danuelom Hausom, još jednim bivšim članom Rokitsa, koji bi trebalo da potpiše na dve godine za 8.500.000 dolara, dok je iz Memfisa trejdovan Deantoni Melton.


tagovi

Džejms HardenFiladelfijaFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara