Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Džez može da se svira i bez dirigenta: Branson opet menjao Dončića, ostali pomagali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 06:11

Dalas vratio brejk Juti i ponovo ima prednost domaćeg terena

Doputovao je Luka Dončić sa ekipom u Solt Lejk Siti, u trenerci je prva zvezda Dalasa izašao na parket Vivint arene, ali - ponovo nije igrao. Propustio je Slovenac i treći meč plej-of serije sa Džezerima, međutim, ispostavilo se da kao i u prošlom duelu - nije bio potreban ekipi.

Mavsi su slavili 126:118 za ukupnih 2:1 i posle poraza u prvom duelu serije vratili brejk Džezerima, odnosno, prednost domaćeg terena. Naredni meč je u subotu u 22.30 ponovo na Jutinom terenu, a onda se ekipe vraćaju u Dalas.

Izabrane vesti

Po informacijama američkih novinara, Dončić je treći meč propustio kako bi bio potpuno spreman za subotu. Podsetimo, najbolji igrač Dalasa odsustvuje od utakmice ligaškog dela sa San Antonijom u kom je istegao mišić. Inače, Dončić taj meč nije trebalo da igra zbog suspenzije za tehničku grešku u susretu sa Portlandom, 16. u sezoni, ali je rukovodstvo NBA lige usvojilo Dalasovu žalbu i promenilo odluku. Ispostavilo se po Mavse, bolje da je Dončić ostao suspendovan...

U odsustvu svog ol-star igrača, odgovornost je preuzela ekipa. Po učinku iz prethodna tri meča izdvajaju se Džejlen Branson i Maksi Kleber, ali je timska igra ono što Dalas čini moćnim na startu plej-ofa. Prosto ne mogu da pohvataju u Juti odakle im preti opasnost. Tako se u trećoj utakmici uz pomenuti tandem istakao Spenser Dinvidi sa 20 poena, od kojih je ključan bio šut za tri na minut i po do kraja, kada je vratio Dalas na "plus 10" (119:109). Bio je to nokaut za domaćine.

Najefikasniji u ekipi iz Teksasa bio je Branson sa 31 poenom, sledio ga je Dinvidi, a Maksi Kleber se zbog problema sa faulovima zaustavio na 17. Dvocifrenu u gostujućim redovima bilo su još Davis Bertans (15), Dorijan Fini-Smit (14), Džoš Grin i Redži Bulok (po 12). Boban Marjanović je propustio i ovaj meč.

Na drugoj strani, Jutu je predvodio Donovan Mičel sa 32 poena, Bojan Bogdanović je ubacio 24, Majk Konli 21, Rudi Gober 15, Džordan Klarkson 14...

Uspeli su Džezeri u trećoj četvrtini da zategnu odbranu i spuste zaostatak sa 17 na šest razlike. Zaustavili su dalekometnu paljbu rivala, što se oslikava u padu Dalasovih procenata šuta za tri poena. Sa 13/25 u prvom poluvremenu gosti su svedeni na 3/10 u trećoj deonici (na kraju 18/42), ali nije to bilo dovoljno da upišu i 12. uzatopnu pobedu nad Mavsima u Solt Lejk Sitiju. Prekinut je niz koji je trajao šest godina.

NBA, PLEJ-OF

Petak

Minesota - Memfis 95:104 /ukupno 1:2/

/Rasel 22 - Bejn 26/

Juta - Dalas 118:126 /ukupno 1:2/

/Mičel 32 - Branson 31/

Denver - Golden Stejt u toku /ukupno 0:2/



tagovi

Luka DončićDalas MaveriksJuta Džezplej-of NBA ligeNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara