Batler šutira pored Portera i Jokića (© AFP)
Batler šutira pored Portera i Jokića (© AFP)

Džimi Batler: Imate samo jedan posao! Ne, ne, nije reč o Jokiću

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.06.23. | 01:14

„Šutirajte“, ohrabruje Majamijeve strelce trener Erik Spolstra

Trojke nekako, dvojke nikako. Kad se pogledaju brojevi možda bi mogao da se stekne utisak da je Majami izgubio prvi meč zato što je slabo realizovao šuteve za dva, možda će neko od navijača tima iz Floride reći da je način da se zaustavi Denver još veće oslanjanje na pokušaje sa distance, međutim, štagod da se u stručnom štabu Hita evidentirali kao problem neće odustati od šuta. Makar ih – izdao.

A tokom gostovanja najboljem timu osnovnog dela NBA lige promašili su ih čak 57!? Zabrinjavajuće, čak alarmantno, ali pošto je šut varljiva kategorija, nadaju se u Majamiju da će ih poslužiti u noći između nedelje i ponedeljka.

Izabrane vesti

I dalje ću dodavati loptu saigračima i insistirati da šutiraju. Čak i da promaše deset zaredom, ako 11. put budu slobodni baciću im. Nikad šuteri neće biti razlog ako izgubimo. Uvek je u pitanju tim. Zato, samo šutirajte, ostatak ekipe biće uz vas. Potpuno sam na vašoj strani. Imate samo jedan posao, da šutirate“, pokušava najbolji igrač sastava sa Istoka da ohrabri kolege.

Njima baš nije išlo pre dva dana. Ukupno 41 procenat ubačenih pokušaja iz igre i 33 odsto za tri poena jedan su od razloga poraza. Drugi ima ime i prezime - Nikola Jokić, mada ni Batler, ni trener Erik Spolstra ne pominju Srbina dok se bave problematikom šuta, iako ni preko njega nije jednostavno pogoditi.

Promašili smo dosta otvorenih šuteva, onih koje obično ubacimo. Uglavnom nam se dešavalo da se od obruča lopta odbije u polje ili ruku rivala. Osećam da nam se nešto slično neće ponoviti u drugoj utakmici“, optimista je Bam Adebajo.

Doduše, centar Majamija će imati zadatak kako da sačuva Jokića. Do drugih je da li će se ofanzivno poboljšati, mada je realno očekivati da uzlete. Posebno se to odnosi na činjenicu da je Majami od 39 šuteva sa distance ubacio 13. Gabe Vinsent je šutirao ponajbolje (pet od deset), međutim, Maks Strus, Dankan Robinson, Kajl Lauri i Kodi Martin nijednom nisu bili precizni.

Šutarajte“, čak i trener Erik Spolstra veruje da će se njegovi izabranici poboljšati u osnovnom segmentu. „U situaciji u kojoj se nalazimo uveren sam da će nas krenuti šut. Kad imamo mnogo promašaja zaredom, ne bi bilo dobro da pokleknemo, jer će u jednom trenutku uslediti pogodak. Ovi momci su pokazali da su za to sposobni“.

I Denverovi su. Iako su slabije šutirali trojke (samo osam, ali su i manje probali) više od 60 odsto pogodaka za dva sugeriše gde se krije deo odgovora na pitanje ko je i zašto dobio prvi meč.

Imali smo nekoliko puta otvorene šuteve. Osim toga, često nam se dešavalo da izgubimo posed, ali nije samo do nas. Nešto je i do Denvera, njegove sposobonosti i jačine. Zato ovom susretu moramo da pristupimo sa više tempe i da obratimo pažnju na detalje. Agresivan smo i napadački tim, ako ne dobijemo priliku da picamo za tri ili sa linije slobodnih bacanja, onda ćemo morati da pronađemo alternativne načine“, dodao je Spolstra, navodeći da još ne može da računa na Tajlera Hera.


tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeDenverDenver NagetsNikola JokićMajamiMajami HitErik SpolstraDžimi Batler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara