Džon Holand (Foto: twitter.com/unicsbasket; screenshot: Youtube.com)
Džon Holand (Foto: twitter.com/unicsbasket; screenshot: Youtube.com)

Džon Holand se vratio u Kazanj

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.02.22. | 16:21

Veliko pojačanje za Uniks

Kako je i zvanično potvrđeno, Uniks iz Kazanja dobio je veliko pojačanje pred nastavak sezone - Džon Holand se vratio u ruski tim. Amerikanac koji nastupa za reprezentaciju Portorika je prošao lekarske preglede i parafirao saradnju sa ekipom Velimira Perasovića do kraja sezone.

Holand je minule sezone branio boje Uniksa, beležio 10,3 poena po meču u Evrokupu, gde se ekipa predvođena Dimitrisom Priftisom domogla finala.

Izabrane vesti

Nastupa na poziciji krila, može da igra i kao bek. Ima sjajne fizičke predispozicije i dokazao je u Kazanju da može da bude vrstan defanzivac. Poznaje klub, ima veliko iskustvo i nema sumnje da će biti od velike pomoći ekipi u borbi za plej-of (sedmo mesto sa 13-10).

Ovaj 33-godišnji košarkaš rodom iz Bronksa profesionalnu karijeru počeo je u Francuskoj 2011. godine (Šoral Roan). Igrao je potom u Sevilji, Gravlenu i Bešiktašu, pre nego što se 2015. godine vratio u SAD. Kroz razvojnu ligu se izborio za ugovor u Boston Seltiksima, a potom bio i član Klivlenda Kavalirsa. Okušao se potom u Portoriku i na Filipinima, pre nego što se 2019. godine vratio na Stari kontinent i pojačao Hapoel iz Jerusalima. Put ga je potom odveo u Uniks, a pre povratka u Kazanj ponovo je nastupa u Portoriku.

Za reprezentaciju Portorika igra od 2011. godine i osvojio je srebro na AmerikKupu dve godine kasnije.



tagovi

EvroligaUniksDžon Holand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara