Kori Higins, Kevin Panter i Tajler Dorsi (©Starsport)
Kori Higins, Kevin Panter i Tajler Dorsi (©Starsport)

Efekat Panter: Kori Higins u Istanbulu, PAO krenuo po Tajlera Dorsija

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 10:43

Najbogatiji prvi kupuju...

Barselona reže budžet za košarkašku sekciju, ali i tako srezan biće za većinu nedostižan što su Katalonci i nagovestili navodnim dogovorom sa Kevinom Panterom da za godišnju platu od oko 1.600.000 evra izabere Španiju pre no Atinu. A, to dalje znači da će opet ambiciozni Panatinaikos morati da krene po nekog drugog igrača, iako su Zeleni i doskorašnjem kapitenu Partizan Mozzart Beta nudili manje-više iste uslove kao i Barsa.

Sada već nebitno. Ako Panter i zaduži opremu Blaugrane Panatinaikos će morati da reaguje. I tu dolazimo do domino efekta u evropskoj košarci.

Izabrane vesti

Prvo, Kataloncima rastanci sa Nikolom Mirotićem i Šarunasom Jasikevičijusem hoće rasteretiti klupski budžet, ali ne dovoljno. Biće dakle i novih odlazaka, a prvi na transfer listi jer Kori Higins, jer Panter bi baš njega trebalo da odmeni, a nema Barsa novca da ih drži obojicu.

Higins pak ne bi morao dugo da traži klub, pošto je Fenerbahče i te kako zadovoljan da ga dovede, a to bi opet moglo da pogoduje Panatinaikosu. Jer ako bi Higins došao u Istanbul, onda bi Fener mogao da ugovora oslobodi Korija Dorsija, a baš on je nova meta atinskih Zelenih.

Dorsi je u Fener stigao prošlog marta, u prvoj sezoni, nepunoj uzeo 700.000 evra, sledeće bi trebalo da zaradi 1.500.000, a u onoj 2024/2025 i više 1.600.000. U ugovoru ne postoji otkupna klauzula, pa PAO ni ne pomišlja o pregovorima sa Fenerom, jer toliko daleko ni Grci nisu spremni da idu.

Preduslov za Dorsijev dolazak u Atinu je dakle da raskine saradnju sa Fenerom i ono što mu je garantovano na Bosforu zaradi u zelenom dresu. A da bi Fener pristao na to morao bi prvo da se dogovori sa Higinsom, koji ima još godinu dana ugovora sa Barselonom.

Razlog zbog kojeg je Panatinaikos toliko zapeo za Dorsija je i taj što on ima grčki pasoš zbog čega PAO čeka i da vidi šta će odlučiti Jorgos Papajanis: ide li u NBA ili ostaje? Ako ode, PAO će još jače krenuti po Dorsija. Ali bi mogao da dobije žestoku konkurenciju, jer i Olimpijakos će prvo pokušati da sačuva Kostasa Slukasa, a ako ne uspe i atinski crveno-beli će svim silama krenuti po Dorsija.

Inače, Tajler Dorsi je prošle sezone beležio prosečno devet poena po utakmici u Evroligi. Higins je bio na proseku od 8,7.

Ostaje da vidimo: kako će Partizan Mozzart Bet da zameni Pantera?



tagovi

KK PanatinaikosKK FenerbahčeKori HiginsTajler DorsiKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara