Erdem Džan i Darijus Tompson (©MN Press)
Erdem Džan i Darijus Tompson (©MN Press)

Efes pregazio Virtus i prekinuo crnu seriju, uz partiju karijere Tompsona

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 20:34

Turski klub, kao jedno od najneprijatnijih iznenađanja sezone, ubedljivo savladao najprijatnije

Vezao je Anadolu Efes sedam poraza u Evroligi, klimava je postala stolica Erdemu Džanu, ali na pravi način je turski šampion izronio iz krize i prosto pregazio Virtus iz Bolonje u Sinan Erdem Domu. Predvođen Darijusom Tompsonom i Ilijadžom Brajantom slavio je 99:75 protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja sezone u elitnom takmičenju.

Već u prvoj deonici je postalo jasno da se italijanski tim neće mnogo pitati, Efes je serijom 13:2 stekao kontrolu i u drugom kvartalu polako uvećavao suficit. Serijom 14:3 došao je i do velikih 40:20, veliki odmor dočekao sa 50:29. S ozbirom da je bez problema održavao distancu u trećoj četvrtini, postalo je jasno da će Pivari prekinuti crni niz, ali ostali su motivisani do kraja i u velikom stilu se vratili na pobednički kolosek.

Izabrane vesti

Efes je dominirao u svim napadačkim parametrima, pogodio više šuteva za dva, za tri i sa linije penala, a pritom je slabije procente imao samo sa crte. Tajrik Džons je bio ključan čovek u uspostavljanju kontrole skoka, sakupio je 10 lopti pod obručima, a agresivna odbrana Džanovog sastava davala je odlične rezultate, pošto su Tompson i drugovi ubeležili 12 ukradenih lopti (bivši igrač Baskonije čak pet - rekord karijere).

Istanbulski klub je tako došao do osme pobede (8-13), dok je Virtus pretrpeo sedmi poraz (14-7).

Tompson je dominirao na oba kraja terena, pa je pored silnih ukradenih lopti postigao 26 poena (4/4 za tri), što mu je takođe najbolji učinak u karijeri. Ispratili su ga Brajant sa 21 poenom, Larkin sa 11, kao i Tajrik Džons koji je došao i do dabl-dabla, jer je pored 10 skokova postigao i 10 poena.

S druge strane nije bilo raspoloženih igrača. Tornike Šengelija je upao u krizu, pa je posle mlakog izdanja u susretu sa Makabijem večeras postigao svega tri poena, a najefikasniji su bili Ife Lundberg sa 14, Džordan Miki sa 12 i Marko Belineli sa 10 postignutih poena.

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern 81:81, posle produžetka 98:91

/Vilbekin 30 - Fransisko 21/

Panatinaikos - Monako 88:63

/Lesor 23 - Motiejunas 13/

Milano - Crvena zvezda 62:76

/Bortolani 14 - Giedraitis 22/

Real Madrid - Valensija 96:86

/Kampaco 19 - Dejvis 18/

Petak

Anadolu Efes - Virtus Bolonja 99:75

/Tompson 26 - Lundberg 14/

Barselona - Žalgiris U TOKU

Baskonija - Olimpijakos U TOKU

Partizan Mozzart Bet - Makabi U TOKU

21.00: (1,45) Asvel (16,0) Alba (3,20)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Anadolu EfesVirtus BolonjaDarijus TompsonIlajdža BrajantTajrik DžounsIfe Lundberg

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara