Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Embid ide na operaciju, možda i kraj sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 04:25

Centar Filadelfije „pod nož“ zbog povrede meniskusa levog kolena. Pod znakom pitanja i debi za SAD na Olimpijskim igrama u Parizu

Prošlosezonski MVP NBA lige (mnogi bi rekli nezasluženo) Džoel Embid mora na operaciju meniskusa levog kolena, javio je uvek dobro obavešteni novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski. Iako se zasad ne navodi koliko će tačno zvezda Filadelfije da provede van terena, Seventiksersi su u opasnosti da završe sezonu bez glavnog igrača.

Ono što je izvesno je da će Embid i definitivno da ispadne iz konkurencije za odbranu laskavog zvanja najkorisnijeg košarkaša NBA lige. Već je propustio 13 utakmica u ovom šampionatu, a po novom kolektivnom ugovoru u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu igrači moraju da odigraju 65 mečeva u ligaškom delu da bi ostali u trci za MVP, ali i Ol Star vikend. Jasno je da će pauza da bude duža do pet utakmica, pa je Nikoli Jokiću otvoren pu do trećeg zvanja MVP.

Izabrane vesti

Maler za Embida dogodio se poslednjeg dana januara u meču sa Golden Stejtom kada mu je Džonatan Kuminga nenamerno pao na nogu.

Embid je imao dugu istoriju povreda kolena na obe noge. To mu je čak sedma od 2017. godine. Filadelfija je trenutno peta na Istoku, pa će izvesno u Gradu bratske ljubavi još morati da sačekaju na toliko željenu titulu koji čekaju još od 1983. godine.

Centar poreklom iz Kameruna je vodeći strelac u NBA ligi sa 35,3 poena po meču. Ove sezone imao je čak tri meča sa 50+ poena.

Ostaje da se vidi da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice da bude spreman za debi u dresu SAD-a na Olimpijskim igrama u Parizu narednog leta. On je mogao da igra za rodni Kamerun, kao i za Francusku, ali je odlučio da bude uzdanica Amerikanaca na najvećem sportskom takmičenju krajem jula u Gradu svetlosti.


tagovi

Džoel EmbidFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara