©AFP
©AFP

Embid poslednju četvrtinu proveo u Horfordovom džepu, ali Harden čuva san Filadelfije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 00:39

Seltiksi imali napad za pobedu u poslednjoj četvrtini i u produžetku, ali nisu uspeli da stignu do trećeg trijumfa u seriji (115:116)

Ubedljivo odneto MVP Priznanje uticalo je da partije Džoela Embida u plej-ofu budu pod posebnom lupom, a čuvari kamerunskog centra dodatno motivisani, ipak činjenica je da as Filadelfije nema pravo na izgovor kao i da večeras zajedno sa saigračima mora da se zahvali razigranom Džejmsu Hardenu i lošim potezima Seltiksa koji su u tandemu doneli pobedu Filadelfiji (116:115) i seriju u Boston vratili uz rezultat 2:2.

Prethodne sezone, u polufinalu konferencije, Filadelfija je imala 2:2 u seriji sa Majamijem, ali je eliminisana sa dva poraza u narednim susretima. Godinu dana ranije, na istom koraku, Seventisiksersi su sa Atlantom igrali sedmu utakmicu i stali na istom koraku, a sličan scenario proživeli su i u sezoni 2018/19 kada ih je Toronto eliminisao na drugom koraku plej-ofa pobedom u sedmoj utakmici. Pobeda na početku serije protiv Bostona, i to bez Džoela Embida, nagovestila je kraj posta koji traje od 2001. godine i rasplamsala san o prvom finalu konferencije posle 22 godine, a posle dva trijumfa Seltiksa, slavlje uz dramu u produžetku očuvalo je tračak nade trećeg tima istoka.

Izabrane vesti

Iako je Filadelfija na krilima Hardena i Embida diktirala tempo tokom prvih pola sata duela, Boston je uspeo da se probudi u završnici treće deonice, a potom i potpuno istopi zaostatak u poslednjoj četvrtini. Uspeli su Seltiksi da nadoknade minus 16 i da potpuno neutrališu centra domaćeg tima koji je u četvrtom kvartalu postigao samo dva poena. Izgledao je Embid potpuno nemoćno pored Horforda u trenucima kada se lomio susret, međutim Hardenu večeras nije bila potrebna podrška na putu do pobede. Najefikasniji akter susreta sa 42 poena uspeo je da održi korak u odnosu na Boston i neutrališe buđenje Džejsona Tejtuma.

lider Seltiksa sa 24 poena i 18 skokova uspeo je da obezbedi gostima napad za pobedu u poslednjokj četvrtini, ali je promašajem Smarta duel otišao u produžetke u kojima je Tejtum od junaka stigao do epiteta tragičara spetljavši se u napadu za pobedu i kasno poslavši loptu do Smarta koji je ovaj put bio precizniji i pogodio, ali posle sirene te je Filadelfija izjednačila rezultat u seriji na 2:2 pred povratak iste u Boston.




tagovi

NBA ligaNBA plej-ofFiladelfijaFiladelfija SeventisiksersBostonBoston SeltiksDžoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara