Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Embid se vratio i ponovo dominira: Dovoljno mu 22 minuta za 30 poena i dabl-dabl

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 04:47

Novi reprezentativac SAD sve više hvata ritam u kojem je bio pre povrede

Govorio je Džoel Embid pre nego što se vratio iz povrede meniskusa levog kolena da se psihički još nije oporavio i da se već neko vreme bori sa mentalnim problemima, ali to se u njegovoj igri ne poznaje. Vratio se na parket i nastavio da dominira, sve više hvata ritam u kojem je bio pre nego što je morao na dvomesečnu pauzu zbog koje je izgubio mogućnost da brani MVP priznanje i juri titulu sa više pozicije od zone plej-ina. A, kako je odigrao tih trideset i kusur utakmica dok ga levo koleno nije izdalo, bio je na dobrom putu da MVP titulu osvoji drugi put zaredom ili bar da se ozbiljno porve sa Nikolom Jokićem.

Seventisiksersi su nanizali četvrtu pobedu, treću od njegovog povratka na parket u njegovom zasad najboljem izdanju sa 30 poena i 12 skokova protiv Memfisa za samo 22 minuta – 116:96 (28:23, 34:19, 24:28, 30:26).

Izabrane vesti

Ovim trijumfom Filadelfija je stigla nadomak sedme pozicije koju drži Majami sa takođe 43 recke, ali uz utakmicu manje. Embid je bio jako raspoložen za igru. Za 30 poena trebalo mu je samo 13 šuteva, a ubacio je obe trojke. Veći deo posla Kamerunac sa američkim papirima uradio je u prvom poluvremenu, kada je već na svom kontu imao 22 poena i 10 skokova. U preostalom vremenu uradio je samo koliko je trebalo da se potvrdi njegova dominacija. Imao je neke lepršave poteze, od dodavanja iza leđa za Kajla Laurija, preko demonstracije fantastične kontrole lopte za jednog centra, a delio je i rampe na pokušaje snažnih zakucavanja, poput onog neuspelog Pereire...

Nije želeo Nik Nurs da ga opterećuje, zbog toga ga je odjavio sa terena već sedam minuta pre kraja treće deonice, jer prosto nije bilo potrebe da se njegov najbolji igrač troši više. I bez njega na terenu, Fila je držala komotnu distancu u odnosu na Memfis.

Memfis nije imao adekvatna sredstva da se bori sa Filadelfijom. Skoti Pipen Džunior predvodio je listu strelaca sa 24 poena, dok je Dži Dži Džekson ubacio 17, a Džordan Gudvin 15 poena, dok je Maozinja Pereira dopisao 13 poena uz 11 skokova. Kod File 17 poena, te po pet skokova i asistencija skupio je Keli Ubre.

NBA – REZULTATI

LA Lejkers – Klivlend 116:97

/Rasel 28 – Garlend 26/

Bruklin – Detroit 113:103

/Tomas 32 – Metu 20/

Memfis – Filadelfija 96:116

/Pipen 24 – Embid 30/

Denver – Atlanta 142:110

/Koldvel Poup 24 – Kapela 19/




tagovi

Džoel EmbidNBA ligaFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara