Eron Vajt (©Starsport)
Eron Vajt (©Starsport)

Eron Vajt blizu Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 17:25

Amerikanac koji je minule sezone branio boje Crvene zvezde po svemu sudeći ostaje na Jadranu

Eron Vajt će po svemu sudeći i naredne sezone nastupati u ABA ligi. Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, iskusni Amerikanac je u završnim pregovorima sa ekipom podgoričke Budućnosti.

Osvojio je sa crveno-belima triplu krunu, ali ga je teška povreda koju je pretrpeo još na pripremama sprečila da ostavi dublji trag. Početkom mesca se posle sezone provedena na Malom Kalemegdanu rastao sa Zvezdom, a kako stoje stvari u narednoj će braniti boje ekipe Vladimira Jovanovića.

Izabrane vesti

Nekoliko igrača je u prethodnih godinu dana zamenilo Zvezdin za dres Budućnosti - i obrnuto. Minulog leta se iz Podgorice u Beograd vratio Luka Mitrović, a istim putem krenuo je i Nikola Ivanović. Iz Beograda je za glavni grad Crne Gore otišao Marko Jagodić Kuridža, sa kojim bi Vajt trebalo da deli svlačionicu u nastupajućoj sezoni, pošto je reprezentativac Srbije potpisao novi ugovor.

Vajt ima veliko iskustvo iz evropske košarke iza sebe. Prvi profesionalni angažman na Starom kontinentu imao je u nemačkom Bonu 2015. godine. Igrao je potom za Zenit, Žalgiris, Olimpiju Milano, Tenerife i Panatinaikosa pre nego što je leta prošle godine zadužiuo opremu Crvene zvezde. Na Malom Kalemegdanu je zbog povrede koju je pretrpeo tokom priprema odigrao 47 utakmica i postigao 290 poena.

Podgoričane je ovog leta preuzeo bivši trener Partizana i Mege Vladimir Jovanović, a tim je pretrpeo velike promene. Osam igrača je napustilo Moraču, a dosad je angažovano sedam pojačanja. Ugovore sa klubom su potpisali Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Fil But, Trej Bel Hejns, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazić i Alfa Kaba. Sada bi trebalo da im se priključi i doskorašnji košarkaš srpskog šampiona Eron Vajt.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaEron VajtKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara