Džejms Gist (©MN Press)
Džejms Gist (©MN Press)

Eurohoops: Džejms Gist napustio Mali Kalemegdan

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.06.20. | 17:12

Američki centar izgleda traži novu sredinu

Dok se na Malom Kalemegdanu nestrpljivo čekaju vesti o dolasku Saše Obradovića, specijalizovani košarkaški portal Eurohoops javlja da je Džejms Gist napustio Crvenu zvezdu!

Prema pisanju novinara Dionisa Aravadinosa, Gist je danas postao slobodan agent, u potrazi za novom košarkaškom sredinom. Ako se ova vest zvanično i potvrdi, to znači da je Crvena zvezda uspela da se reši ugovora koji je najviše opterećivao klupsku kasu. Podsetimo, Gist je za godinu dana u Crvenoj zvezdi inkasirao 500.000 evra, odnosno do kraja ugovora u junu 2021. uzeo bi milionsku svotu novca. Prema informacijama grčkog košarkaškog sajta, prema Gistu su postojala neizmirena dugovanja, koja su kumovala rastanku.

Izabrane vesti

Džejms Gist je imao dosta turbulentnu sezonu na Malom Kalemegdanu. Posle odličnog starta kod Milana Tomića, kada je praktično bio najbolji igrač u timu gde dosta toga nije štimalo, postao je opterećenje za roster u kojem se tek pronašao po ulasku u 2020. godinu. Dragan Šakota je uspeo iz njega da izvuče nekoliko dobrih izdanja u kontinuitetu, ali je zatim usledila pandemija virusa korona koja je svima otežala poslovanje i posebno opteretila finansije.

Operacija “Kupujmo domaće“ – šta je na rafovima?

Podsetimo, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović najavio je da će klub imati manji budžet u određenom obimu i da će fokus biti na angažovanju domaćih igrača. Crvena zvezda zajedno sa Gistom na centarskoj poziciji ima još i Nikolu Jovanovića, Dušana Ristića (bio na pozajmici u Astani), Vladimira Štimca (ugovor ističe u junu) i Majkla Odža (ugovor takođe ističe u junu), odnosno još Marka Jagodić Kuridžu i Borišu Simanića, ako računamo i poziciju krilnog centra. Gist je u Evroligi odigrao 25 utakmica, uz prosek od sedam poena i 4,4 skoka. 

Čekamo zvaničnu vest sa Malog Kalemegdana...



tagovi

Džejms Gist

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara