Jurica Golemac (MN Press)
Jurica Golemac (MN Press)

Evrokup: Debakl Cedevita Olimpije protiv ukrajinskog čuda

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 20:13

Čankov tim do pobede trojkom u poslednjoj sekundi

Cedevita Olimpija je bez premca najveće razočaranje Evrokupa u ovoj sezoni. Prošlogodišnji četvrtfinalista takmičenja je poslednji tim na tabeli u svojoj gurpi i ima samo tri pobede u 14 mečeva.

Večeras je slovenačka ekipa doživela debakl u Letoniji. Prvoplasirani Prometej iz Ukrajine je u Kaunasu - gde igra kao domaćin zbog rata - slavio sa ubedljivih 94:68 i nastavio sjajnu seriju rezultata. Računajući Evrokup i letonsko-estonski šampionat u kojem nastupa, Prometej je u seriji od 18 pobeda! Sa druge strane Cedevita Olimpija je u užasnoj formi. Bio joj je ovo peti poraz na poslednjih šest mečeva u Evrokupu i ABA ligi.

Izabrane vesti

Cedevita Olimpija se na gostovanju Prometeju držala samo u prvoj četvrtini u kojoj je bila egal. Serijom od 9:0 u drugoj četvrtini, Prometej je otišao na dvocifrenu prednost, a do kraja poluvremena su domaći pogodili osam trojki. Goste je u igri držao Alen Omić koji je poluvreme završio sa 14 poena.

U trećem kvartalu je Prometej napravio nedostižnu prednost i samo ju je povećavao do kraja. Blistao je Di Džej Stivens koji je meč završio sa 28 poena. Pogodio je sve šuteve za dva poena, a trojke je šutirao 6/9. Kod gostiju je Omić bio najefikasniji sa 16 poena.

U dobroj formi je i Lijetkabelis našeg stručnjaka Nenada Čanka koji je vezao treću pobedu pošto je večeras savladao Veneciju 87:84 trojkom Džamela Morisa u poslednjoj sekundi. Moris je bio apsolutni junak meča i na kraju sakupio 28 poena.



tagovi

Cedevita OlimpijaPrometejLijetkabelis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara