Evroliga odlučila: Istih 13 vlasnika do 2040.

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 14:08

Novi ugovor između vlasnika trajaće 15 godina

Bord Evrolige doneo je novu veliku odluku za budućnost elitnog košarkaškog takmičenja, a to je da vlasnici ostaju isti čak do 2040. godine. Istih 13 klubova i dalje drže sve konce u rukama uz napomenutu da se u čitavoj strukturi vlasništa i dalje nalazi CSKA Moskva koja i dalje ne igra zbog rata u Ukrakrajini.

Ovo saznanje plasirao je renominari "Eurohoops" koji ističe da je sve već dogovoreno i da će se postojeće partnerstvo klubova produžiti na narednih 15 godina, tačnije sve se nastavlja po starom posle sezone 2025/26 kada ističe trenutni ugovor koji će trajati punih 10 godina.

Izabrane vesti

Vlasnici Evrolige su: Real, Barselona, Baskonija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Makabi, CSKA, Milano, Bajern i Asvel. Zanimljivo je istaći da u čitavoj priči nema Albe iz Berlina koja je prethodnih nekoliko meseci u više navrata preko svojih čelnika isticala da se nada dobijanju dugoročne licence.

Očigledno će Nemci, baš kao i Crvena zvezda i Partizan zavisiti od kratkotrajnih pozivnica. U ovom momentu, večiti mogu eventualno da se nadaju B licenci, ili trogodišnjem ugovoru, ali o tome će biti reči tek 2026. godine.

Što se tiče učesnika naredne sezone, mnogo toga će biti poznato 18. juna kada je zakazan sastanak borda u Berseloni. Biće rasprave o rasporedu i učesnicima, a očekuje se da Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet ponovo budu deo elite. Najveće pitanje je umesto koga ulazi Pariz kao osvajač Evrokupa. Trenutno se šuška da je Valensija ta koja je najbliža preselenju u Evrokup, ali je donekle nepoznata situacija sa Virtusom iz Bolonje koja ima finansijskim problema usled odlaska glavnog sponzora.

Ostaje nam da vidimo koji će biti naredni koraci elitnog takmičenja koje će se oglasiti zvanično tek početkom jula.

Podsetimo da svako ko bude dobio specijalnu pozivnicu mora da plati 750.000 evra, a pored toga potrebno je platiti i 250.000 evra za sudijsku organizaciju. Dolazimo do ozbiljne cifre od tačno 1.000.000 evra.



tagovi

Evroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara