Rokas Jokubaitis (Shutterstock)
Rokas Jokubaitis (Shutterstock)

Evroligaška pijaca: Dok Jokubaitis čeka NBA, a Barsa njega, PAO, Monako i Asvel se pojačavaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 12:14

Litvanac bi prvo da se okuša na draftu, pa ako njegov budući tim odluči da ga vrati u Evropi, onda će obući dres katalonskog kluba

Planirala je Barselona da angažuje Rokasa Jokubaitisa. I mladi Litvanac je imao slične planove. Ali u međuvremenu ih je promenio. Sada bi prvo da okuša sreću na draftu, pa ako NBA tim koji ga izabere poželi da ga zadrži u SAD, neće imati ništa protiv toga, dok će Katalonci ipak morati da se bace u potragu za nekim drugim pojačanjem na bekovskim pozicijama.

Izabrane vesti

"Jokubaitis je dostupan NBA timovima odmah, spreman da plati obeštećenje Žalgirisu. Ali ako tim koji ga izabere, odluči da ga zadrži u Evropi, on će sledeće sezone igrati za Barselonu", napisao je Džonatan Givoni, novinar ESPN.

Ovakva ideja ne sviđa se baš Barseloni koja bi sledećeg meseca mogla da ostane bez Lenadra Bolmara. Naime, mladi Argentinac je uveliko u pregovorima sa Njujorkom (prošlog leta ga draftovao kao 23. pika) o selidbi u SAD, pa su Katalonci smatrali da bi Jokubaitis bio prava zamena za Bolmara.

Muke za NBA timovima nemaju Monako, Asvel i Panatinaikos.

Kneževski klub koji će debitovati u Evroligi dogovorio se sa Jakubom Outarom da se posle jednogodišnjeg izleta u Sevilju vrati i tako postane peto letošnje pojačanje Monaka posle Pariza Lija, Džerija Butsela, Danila Anđušića i Armela Traorea.

Kris Džons je promenio tim, ali će i dalje igrati u Evroligi. Njegove solidne parrtije u dresu Makabija na najvećoj evropskoj sceni (7,0 poena, 2.8 asistencija, 1,8 skokova) privukle su pažnju uprave Asvela da s njim potpiše ugovor.

Prethodno, tim na čijem je čelu NBA legenda Toni Parker, angažovala je Kostasa Adetokounba, Dilana Osetkovskog, Elija Okoba, Rajmara Morgana i Viktora Vembanjama.

Sa popunjavanjem tima nastavio je i Panatinaikos. Potpisao je ugovor sa Alfom Dijalom, ali prema pisanju sajta Eurohoops planira da krilnog igrača iza kojeg je dobra sezona u Lavriju prosledi negde na pozajmicu.

Pre Dijaloa, ovog leta su u "zeleni" deo Atine stigli Džehiv Flojd, Okaro Vajt, Deril Mejkon i Kendrik Peri, dok je Nemanja Nedović produžio ugovor na još dve sezone.


tagovi

KK BarselonaKK PanatinaikosKK AsvelKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara