(©Reuters)
(©Reuters)

Evroligaški velikani žele da ožive karijeru nekada najtalentovanijeg centra Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 16:39

Napušta NBA posle tri godine

Sa samo 23 godine Ante Žižić je prošao put od otkrića ABA lige, preko Evrolige do finala NBA lige i skoro potpunog zaborava. Sada bi opet mogao da oživi karijeru u nekom od najvećih evropskih klubova. Možda i najvećem – Real Madridu!

Žižiću na kraju ove sezone ističe trogodišnji ugovor sa Klivlendom u koji je došao 2017. godine iz Bostona kao deo velike razmene za Kajrija Irvinga u kojoj su još učestvovali Ajzea Tomas i Džej Krauder.

Izabrane vesti

Iako je u prvoj sezoni u dresu Kavsa nagovestio potencijal, a u drugoj čak imao i dobru minutažu i učinak, nije uspeo da se izbori za mesto pod suncem u NBA. Ove sezone je imao velikih problema sa povredama, pa je malo igrao. Izvesno je da mu Klivlend neće ponuditi novi ugovor i da je povratak u Evropu najrealnija solucija. Pre nekoliko nedelja se pisalo o interesovanju Makabija, a sada stižu informacije o tome da situaciju oko Žižića prati i Real Madrid.

Kraljevski klub ovog ljeta verovatno ostaje bez sjajnog Valtera Tavaresa koji želi u NBA ligu, dok je na izlaznim vratima i Salah Mežri koji nije ispunio očekivanja. Madridski klub bi krater na centarskoj poziciji želeo da popuni dovođenjem Žižića, dok je druga opcija Arturas Gudaitis koji napušta Olimpiju iz Milana. Čelnici Reala su već obavili inicijalne pozive kako bi ispitali status hrvatskog centra u najjačoj ligi sveta, a hoće li se ovaj veliki transfer i realizovati, saznaćemo tokom leta. 


tagovi

Ante Žižić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara