Nik Kalates
Nik Kalates

Fener obavestio Kalatesa o raskidu, Grk traži da mu sve isplate; Partizan vreba iz prikrajka?

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 22:12

Jedino što je sigurno jeste da crno-belima treba plejmejker...

Da se Fenerbahče rastaje sa Nikom Kalatesom (34) nije nikakva novost. Dimitris Itudis nema u planovima za iduću sezonu iskusnog grčkog plejmejkera, pa je samo bilo pitanje trenutka kada će doći do razlaza.

Zvanično, to se još nije dogodilo, međutim jedan od najvažnijih koraka je napravljen: klub iz Istanbula obavestio je igrača i njegove zastupnike da će ugovor biti raskinut, javlja SDNA. Fener je drugo tragao za vođom igre, nije želeo da žuri, da bi na kraju odluka pala da to bude Brazilac Raul Neto, momak s ozbiljnim NBA iskustvom i nekadašnji igrač Jute, Filadelfije, Vašingtona... Prošle sezone nosio je dres Klivlend Kavalirsa i u proseku beležio 3,3 poena po utakmici.

Izabrane vesti

Razumljivo, da bi Neto stavio paraf, Kalates prvo mora i zvanično da raskrsti sa turskim velikanom, a to će se dogoditi tek pošto mu bude isplaćena poslednja godina ugovora po kojoj je trebalo da zarado 1.475.000 evra.

"Želite da odem? Nije problem, želim sa svoj novac", izjavio je navodno Kalates, a preneo SDNA.

Itudis na spoljnim pozicijama ima Jama Madara, Skotija Vilbekina, Tajlera Dorsija, Meliha Mahmutoglua, Marka Gudurića...

Nik Kalates je u Fener došao iz Barselone prošle godine. Pre toga pet sezona nosio je dres Panatinaikosa u dva mandata (2009-2012; 2015-2020). Tokom onog prvog sarađivao je sa Željkom Obradovićem, te ne čudi da ga poslednjih nedelja brojni mediji dovode u vezu sa Partizanom.

Koliko ima istine u celoj priči veliko je pitanje. Ono što je sigurno, crno-belima je novi plejmejker potreban, pa sad...

Na mrežama se uveliko razglaba o tome da li bi dovođenje 34-godišnjeg Kalatesa bio dobar potez Partizana.



tagovi

Nik Kalates

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara