Dimitris Itudis (©Starsport)
Dimitris Itudis (©Starsport)

Fenerbahče desetkovan protiv Partizan Mozzart Beta, Itudis bez petorice prvotimaca

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.23. | 13:00

U Beogradu neće nastupiti Gudurić, Kalates, Pjer, Šanli i Birsen

Košarkaši Partizan Mozzart Beta u četvrtak dočekuju Fenerbahče u 7. kolu Evrolige. Crno-beli imaju učinak 2-4, dok je sastav Dimitrisa Itudisa u odličnoj formi i na deobi je drugog mesta sa samo jednim porazom (5-1). Jasno je da ekipu Željka Obradovića čeka težak zadatak, ali situacija u turskom timu nije tako dobra kao što rezultati pokazuju.

Naime, došlo je do serije povreda i Fenerbahče će desetkovan dočekati duel sa šampionom ABA lige. Kako je zvanično saopšteno, protiv Partizana neće nastupiti Nik Kalates, Marko Gudurić, Sertač Šanli, Metedžan Birsen i Dajšon Pjer.

Izabrane vesti

Kanađanin je povredio list protiv Olimpijakosa prošle sedmice, Šanli članak u pobedi nad Tofašom u turskom prvenstvu za vikend, dok Kalatesa i Gudurića muče kolena, a njihovo stanje biće ponovo procenjeno naredne nedelje. Birsen je već neko vreme van stroja, radi individualno i izvesno je da neće moći da pomogne ekipi u četvrtak. S ozbirom da ima 16 registrovanih igrača za Evroligu, Itudis neće imati dovoljno za kompletan protokol.

Posebno će nedostajati srebrni reprezentativac Srbije iz Manile, s ozbirom da je od starta sezone jedan od najboljih u ekipi sa prosekom od 10,8 poena, 2,3 skoka i 2,3 asistencije (indeks 10,3), ali osetiće se i Pjerov izostanak, jer radi odličan posao na oba kraja terena i daje neophodnu čvrstinu ekipi, sposoban je da preuzima u odbrani... Nije mali hendikep ni povreda Kalatesa, najboljeg organizatora igre u ekipi, pa će zato dodatni pritisak biti na povratniku u Beograd, bivšem plejmejkeru Partizana Jamu Madaru. Nije se rastao u najboljim odnosima sa crno-belima, a u novoj sredini se dobro uklopio i dosad beležio 7,4 poena, 1,8 asistencija i 1,2 ukradene lopte u Evroligi.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

Ipak, iako mu nedostaje nekoliko bitnih igrača, Fenerbahče i dalje ima ozbiljan tim koji će sigurno napasti pobedu u Beogradu. Skot Vilbekin je zasad liders sa 13,7 poena i prosečnim indeksom 13, Jorgos Papajanis se pokazao kao odlično pojačanje (10,5 poena), a sve bolje igra i Najdžel Hejs Dejvis, mada je već pod velikim opterećenjem, s ozbirom da je odigrao svih 40 minuta u trijumfu nad Panatinaikosom. On je nedavno u intervjuu za Eurohoops upozorio buduće rivale, jer polako pronalazi željeni ritam.

"Kada propustim dobru priliku za šut, svaki sledeći bude loš. Košarkaški Bogovi te nikada ne nagrade ako si pasivan. Oni cene naporan rad i petlju. Nastaviću da radim i šutevi će početi da ulaz. A kada trojke počnu da padaju... Srećno protivnicima", istakao je Amerikanac.

Svestan je Itudis da Fenerbahče čeka težak meč protiv njegovog dugogodišnjeg mentora i prijatelja Željka Obradovića, posebno jer crno-beli posle šest kola imaju samo dve pobede i minule sedmice su pretrpeli pomalo i neočekivan poraz u Vitoriji od desetkovane Baskonije. Opomena pred duel sa još jednim timom koji se muči se povredama.

"Biće uzbudljv meč. Igramo protiv tima koji ima veoma dobrog trenera i stručni štab. Partizan i ekipe Željka Obradovića po pravilu igraju sa velikom željom do samog kraja, poznati su po tome da se nikada ne predaju. Uvek imaju i fantastičnu atmosferu u Beogradu. Mogu da budu agreisvni i u napadu i u odbrani. Za nas će biti ključno da ostanemo u meču do kraja i da nastavimo da rastemo u ovom sistemu. Naravno, u periodu smo kada moramo da se nosimo sa brojnom poteškoćama zbog povreda, ali to ovo će biti i test koji će pokazati koliko smo spremni. Očekuje nas težak susret", rekao je grčki stručnjak.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK FenerbahčeDimitris Itudis

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara