Kokoškov sa igračima Fenerbahčea (MN press)
Kokoškov sa igračima Fenerbahčea (MN press)

Fenerbahče se oglasio povodom slučaja Kokoškov: Zaštitićemo klupski interes

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 11:34

Turski klub se nije izjasnio da li će dozvoliti srpskom treneru da se vrati u NBA ukoliko prihvati Dalasovu ponudu

Pre nekoliko dana pojavila se informacija da bi Igor Kokoškov, aktuelni trener Fenerbahčea, mogao da se vrati u Ameriku i da je selektoru Srbije već uručen poziv da se priključi stručnom štabu Dalasa. Zatim su američki mediji potvrdili da je srpski stručnjak prvi pik za pomoćnika Džejsona Kida, odnosno da su Mavsi blizu postizanja dogovora s njim.

Kokoškov i istanbulski gigant su ćutali do sada o ovim vestima. A onda se oglasio turski klub, tačnije Sertač Komsuoglu, član Fenerbahčeovog odbora odgovoran za košarkaške operacije.

Izabrane vesti

"Dragi navijači, neke vesti o interesovanju Dalasa za Igora Kokoškova, glavnog trenera našeg tima, pojavile su se u nekim medijima pre nekoliko dana, a onda su zvaničnici tog NBA tima kontaktirali naš klub po ovom pitanju. Želimo da se zna da je naš jedini prioritet u ovom procesu zaštita klupskih interesa. Svi naši koraci se preduzimaju po ovom principu. Naš klub procenjuje situaciju i neophodna objašnjenja će biti izneta što je pre moguće", navedeno je u optvorenom pismu Komsoglua.

Podsećanja radi, Kokoškova koji je u Istanbul stigao prošlog leta, ugovor sa Fenerom veže još najmanje jednu sezonu (uz opcionu treću godinu), a prema informacijama iz Turske, ove godine nema izlaznu klauzulu.

Ipak, evropski mediji uveliko spekulišu da je pitanje dana kada će se Srbin razići sa Fenerom, dok se uveliko licitira njegovim naslednicima. Spisak kandidata je poduži. Na njemu se nalaze bivši selektor Srbije i trener bolonjskog Virtusa Aleksandar Đorđević, zatim hrvatski stručnjak Neven Spahija, zatim Ufuk Saridža, Orhuna Ene, pa i Erdem Džan, dugogodišnji asistent u klubu sa istočne obale Bosfora.

Bilo kako bilo, Fener mora što pre da odluči, jer se početak pripremnog perioda uveliko probližava...


tagovi

Igor KokoškovKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara