Partizan, ©Starsport
Partizan, ©Starsport

FIBA zove Partizan u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.05.20. | 22:18

Ponuda i za Budućnost i Cedevita Olimpiju

Baca FIBA ponovo rukavicu u lice Evroligi i njenim planovima! Ideja je da se ponovo odvuče dobar deo klubova koji nisu učesnici Evrolige, a i te kako imaju zvučno ime u svetskoj košarci.

Kako javlja Sportando, FIBA Liga šampiona pozvala je Partizan da se priključi takmičenju za narednu sezonu, a pozivnica je stigla i na adresu Budućnosti i Cedevita Olimpije.

Izabrane vesti

Najpre je stigla vest da su turska Darušafaka, litvanski Ritas i španski Bilbao rešili da se presele naredne sezone iz Evrokupa u FIBA Ligu šampiona. Već tada je bilo jasno da se sprema udarac na drugo najjače evropsko takmičenje i da ćemo imati ovog leta nove sukobe na liniji dve velike košarkaške organizacije.

Ambicija Partizana je, svakako, da igra Evroligu i probaće do nje da dođe na terenu, ako se sezona u ABA ligi ili Evrokupu nastavi. Plan je i Budućnosti i Cedevite da se dokopaju elitnog evropskog kupa preko terena, međutim, iz FIBA kao da „nešto znaju“ što se tiče ostatka sezone, pa su pozivnice poslali baš na adresu ova tri kluba.

Partizan je već jednom igrao u FIBA Ligi šampiona, u sezoni 2016/17, kada je eliminisan u nokaut fazi takmičenja od PAOK-a.

Da FIBA ima ozbiljne ambicije da napravi vrlo jako takmičenje govori i informacija iz Turske da je pozivnicu dobio i Galatasaraj. Čini se da će pokušati da "ulove" sve koji nemaju zagarantovano mesto u Evroligi.


tagovi

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara