Foto: AFP
Foto: AFP

Filadelfija ostala bez majstorice, Majami još jednom "ukrotio" Embida i bez drame stigao do finala Istoka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 03:37

Džejms Harden odigrao najslabiju partiju u polufinalnoj seriji sa Hitom

Imala je Filadelfija spremne odgovore posle uzastopnih poraza na startu serije sa Majamijem, uspela je da izjednači i vrati se u život, ali samo na kratko. Na treći neuspeh i novo vođstvo Hita Seventisiksersi nisu mogli da uzvrate, pružili su poprilično slabu partiju pred svojim navijačima u Vels Fargo centru i propustili priliku da seriju odvedu u majstoricu. Majami nije ispustio prvu meč loptu, slavio je bez drame u Pensilvaniji i rezervisao kartu za finale Istočne konferencije drugi put u poslednje tri sezone – 99:90, u seriji 4:2.

Ekipa Erika Spolstre još jednom je limitirala Džoela Embida. Kamerunac je ostavio povredu po strani, vratio Filu u seriju posle 0:2, ali za potpuni preokret nije imao snage, ali ni podršku saigrača. Embid je kao i pre dve noći bio najefikasniji pojedinac ekipe Doka Riversa, no, svega 20 poena nedovoljan je učinak za prvu violinu tima. Seventisiksersima je bio potreban Embid iz regularnog dela sezone ili pak iz četvrtfinala Istočne konferencije sa Torontom kada je redovno ubacivao preko 30 poena.

Izabrane vesti

U seriji sa Majamijem na četiri utakmice pak manje od 20 poena u proseku (19,75). Imao je Kamerunac poprilično loše šutersko veče, gađao je 7/24 iz igre, odnosno 2/8 za tri poena, a zabeležio je još 12 skokova i dve asistenije. Rekli bismo da je Fili nedostajao i Džejms Harden, međutim, Brada je večeras, kao i tokom čitave sezone, bio plejmejker, a ne “ubica“ kakvog smo ga navikli. Sa 11 ubačenih poena, bila je ovo njegova ubedljivo najslabija poenterska partija u polufinalnoj seriji, a na jedva dvocifren broj poena dodao je još devet asistencija i četiri skoka.

Filadelfija je od samog starta meča kaskala za Majamijem, mada je sredinom druge četvrtine uspela da stigne zaostatak i na kratko povede, da bi na odmor otišla sa pola koša zaostatka (49:48). Međutim, gosti su u trećoj deonici napravili seriju 19:4 zahvaljujući Džimiju Batleru koji je u tom periodu ubacio 12 poena, odnosno gotovo dve trećine poena. Ispostavilo se da je taj nalet kasnije bio nedostižan za Seventisikserse.

Uspevali su da u dva navrata priprete, sredinom poslednje deonice da usled vezanih promašaja Hita i prepolove zaostatak (sa 92:72 prišli na 94:83), ali je to bio poslednji trzaj domaćina koji je na taj način samo ublažio poraz. Drame u poslednja tri minuta nije bilo.

Batler je meč završio kao najefikasniji sa 32 poena, osam skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Maks Štrus sa 20 poena, 11 uhvaćenih lopti i pet asistencija. U redovima eliminisanog tima se pored Embida istakao i Tajriz Maksi sa takođe 20 poena, Šejk Milton je ubacio 15, a Tobajas Heris poen manje.

"Volim ga. Ponosan sam na njega. Da, da i da, i dalje bih voleo da sam u njegovom timu. Definitivno volim Majami Hit, čoveče, drago mi je što sam ovde, ali imamo toliko poštovanja i ljubavi za Džoela Embida", rekao je Batler posle meča.

Podsetimo, Fila se odrekla Batlera pošto se odlučila da budućnost između ostalog nanstavi da gradi oko Bena Simonsa, samo da bi prvi pik NBA drafta iz 2016. godine zbog nezadovoljstva forsirao trejd sa Bruklinom za Džejmsa Hardena. Malo je reći da je Brada “nestao“ u ovom plej-ofu, a nisu se ni Netsi usrećili sa Simonsom, dok Balter iz finala Istočne konferencije pozdravlja navijače Filadelfije.

NBA PLEJ-OF - POLUFINALE ISTOKA

Petak

Filadelfija - Majami 90:99, 2:4 u seriji

/Embid, Maksi 20 - Batler 32/


tagovi

Filadelfija SeventisiksersMajami HitNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara