Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Filadelfija preskočila Netse: Embid i Heris 31, ceo Bruklin 33 skoka

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 04:13

Netsi će na svom terenu igrati za ostanak u trci

Ne tako ubedljivo kao u prvom meču (121:101), ali ponovo je Filadelfija bila uspešnija od Bruklina - 96:84.

Seventisiksersi su opravdali ulogu favorita na svom terenu, pa će Netsi pred svojom publikom igrati za produžetak nade da bi mogu u četvrtfinale. S obzirom na viđeno u prva dva meča, neće im biti lako. Potrebna im je jedna pobeda da bi borbu vratili u Filadelfiju, a u slučaju da izgube obe utakmice, biće to kraj sezone za njih.

Izabrane vesti

Serijom 20:5 na startu treće četvrtine domaćini su nadoknadili pet poena zaostatka uoči odlaska na veliki odmor i prešli u vođstvo koje do kraja nisu ispuštali. Uspeli su Netsi početkom četvrte deonice da priđu na jedan posed razlike, ali nisu imali snage za preokret. Posebno nemoćni u ovom meču gosti su bili u skoku. Zapravo, imali su ih samo dva manje u odnosu na prethodni susret (33-35), ali su Filadelfiniji košarkaši uhvatili čak 18 lopti više nego pre tri dana (56-38).

U tom segmentu prednjačili su Džoel Embid (19 skokova) i Tobijas Heris (12), dok je najefikasniji bio Tajris Maksi sa 33 poena. Mladi bek imao je veliku pomoć u vidu pomenutog tandema (po 20 poena), koji je tokom odlučujućeg drugog poluvremena kombinovano postigao 25 poena.

Goste je predvodio Kameron Džonson sa 28 poena, ali čak 22 u prve dve četvrtine. U drugom delu meča domaćini su uspeli da ga zaustave čvrstom odbranom i spreče da bude igrač odluke. Uz Džonsona, iz redova Bruklina istakao se i Mikel Bridžis sa 21 poenom.

Naredna dva meča igraju se u Bruklinu 21. i 22. aprila, a ako bude potrebe, serija se vraća u Filadelfiju na peti meč. Šesti bi bio u Bruklinu, pa sedmi ponovo u Vest Fargo Centru.

NBA - PLEJ OF, PRVA RUNDA

utorak

Filadelfija - Bruklin 96:84 /ukupno 2:0/

/Maksi 33 - Džonson 28/

Sakramento - Golden Stejt u toku /ukupno 1:0/



tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeDžoel EmbidFiladelfijaBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara