Foto: Reuters
Foto: Reuters

Filadelfija u seriji, plej-of sve bliži: Baraž realnost Lejkersa

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 06:27

Sjajni domaćin u trećoj deonici razrešio dileme i najavio novu pobedu (105:87)

Savladavši Los Anđeles Lejkerse (105:87) košarkaši Filadelfije upisali su treću uzastopnu pobedu i tako nastavili su pohod ka plej-ofu. Domaćin koji je u usponu forme trijumfom je zadržao korak u trci sa prvim pratiocem Šarlotom, dok su Lejkersi, sa druge strane, novim porazom se udaljili od direktnog plasmana među 16 najboljih ekipa.

Gostujući tim pao je u druge dve četvrtine što ga je koštalo novog poraza i sve je izvesnije da će mesto u plej ofu tražiti kroz baraž, a u borbi za 25. pobedu u sezoni nedovoljna je bila i sjajna partija Entonija Dejvisa koji je susret završio sa 31 poenom i 12 asistencija. U redovima Filadelfije posebno raspoloženi su bili Džoel Embid sa 26 poena, devet skokova i sedam asistencija, i Tobajas Heris koji je upisao 23 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Izabrane vesti

Domaćin je dvocifrenu prednost stekao već u drugoj deonici, međutim Lejkersi su uspeli da održe kakav-takav priključak sve do treće četvrtine u kojoj je Filadelfija slomila otpor protivnika te je tokom poslednjeg kvartala praktično bilo pitanje samo sa kojom razlikom će tim Doka Riversa stići do 29 pobede u sezoni.

Filadelfiju već za dva dana očekuje novi u seriji izazova pred domaćom publikom kada će ugostiti Sakramento, dok će Lejkersi već sutra gostovati Šarlotu.

U drugom susretu večeras Golden Stejt je savladao Minesotu 124:115. Domaćin je optpor rivala slomio tek u završnici treće deonice kada je stigao do dvocifrene prednosti koju je potom uz blage oscilacije održao do kraja susreta. Najefikasniji u redovima Golden Stejta bio je Stef Kari sa 29 poena, dok je u gostujućim redovima Karl Entoni Tauns postigao 31 poen uz 13 skokova.

NBA - REZULTATI

Filadelfija - Los Anđeles Lejkers 105:87

/Embid 26 - Dejvis 31/

Golden Stejt - Minesota 124:115

/Kari 29 - Tauns 31/



tagovi

FiladelfijaFiladelfija SeventisiksersLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara