Džoel Embid ©AFP
Džoel Embid ©AFP

Filadelfija uzvratila udarac: Embid se poigravao sa odbranom Hoksa, Bogdanović ubacio 14 poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 04:57

As Siksersa dabl-dablom (38 poena, 12 skokova) uništio nadu Atlanti da može do novog brejka - 118:102

Atlanta je napravila brejk pre samo tri dana, ali danas nije imala šta da traži u Vels Fargo centru. Predvođena rasoloženim Džoelom Embidom, Filadelfija je preslišala Atlantu na svom trerenu i izjednačila u polufinalnoj seriji Istočne konferencije (1:1) - 118:102.

Embid je bio nerešiva enigma za odbranu gostiju tokom čitavog meča. Pogađao je kada je trebalo, mučio protivničke defanzivce i iznudio veliki broj faulova, pa je čak 12 poena ubacio sa linije penala. Meč je okončao sa dabl-dabl učinkom od 38 poena i 12 skokova, a ogromnu podršku su mu predstavljali i Tobijas Heris i Set Kari. Prvi je postigao 22, a drugi 21 poen.

Izabrane vesti

Sa druge strane, kod Atlante su po 21 poen ubacili Galinari i Jang, dok je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović meč okončao sa 14 postigignutih poena i sedam skokova. Nekadašnji as Partizana nije bio na svom prepoznatljivom nivou, gađao je 6/16 iz igre, od čega 2/6 za tri poena. Na terenu je proveo čak 42 minuta ili najviše od svih saigrača u timu.

Filadelfija je upravo kroz šut, ali i kvalitetnu organizaciju igre, uspela da nadomesti probleme pod obručima, a pre svega ofanzivnim skokovima, gde je Atlanta bila prilično dominantna. Gostima je drhtala ruka onda kada se lomilo pitanje pobednika, a pre svega tokom treće deonice, kada su Hoksi u jednom trenutku stigli i do minimalne prednosti (80:79), ali nisu imali snage, niti umeća da je zadrže.

Siksersi su bili ubojiti onda kada se odlučivalo. U četvrtoj četvrtini su uspevali razliku da dignu čak na 21 poen prednosti (110:89), što im je na kraju omogućilo da rutinski privedu meč kraju. Naredna dva meča igraju se u Atlanti 12. i 15. juna.



tagovi

Džoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara