FMP preznojio Zvezdu, pa pao posle produžetka! Davidovac i Braun za 25. u nizu

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.12.19. | 20:04

Crveno-beli se namučili protiv "mlađeg brata"

Kada igraju Crvena zvezda i FMP već po navici računamo da će crveno-beli slaviti, kao što je to bio slučaj u poslednja 24 puta. Večeras je bilo sve samo ne rutinski, FMP je vodio i 10 razlike u poslednjoj četvrtini, ali je ekipa Dragana Šakote uz dobru igru Lorenza Brauna uspeo da preokrene i dobije meč posle produžetka - 95:89 (77:77). Dejan Davidovac je imao takođe ključnu ulogu u produžetku sa pogođenom trojkom i slobodnim bacanjima kojima je rešio duel. Ovo je 25. uzastopna pobeda Zvezde nad FMP-om.

Domaći su ušli u poslednju četvrtinu regularnog dela sa zaostatkom od pet poena što je već samo po sebi bilo neobično. Još kada je Tejić lepo pogodio i odveo FMP na devet razlike oko osam minuta pre kraja Šakota je morao da traži tajm-aut, da zaustavi posrnuće. FMP je posle toga stigao i do 10 razlike, a onda je Zvezda malo zategla odbranu, a u meč su se uključili i navijači. Braun je kaznio FMP posle penala i tako je Zvezda stigla na četiri poena zaostatka.

Izabrane vesti

Zvezda je gubila sve do ulaska u poslednja dva minuta kada je Gist svojim zakucavanjem doneo prednost crveno-belima, a onda je Ulubaj vratio prednost FMP-u. Potom je Braun ušao u glavnu ulogu, postigao koš, potom i ukrao loptu, a na kraju je i Dženkins pogodio za prednost crveno-belih od tri poena, a onda je Ulubaj poništio to trojkom i tako se otišlo u produžetak.

I tamo je FMP imao prednost i inicijativu, a Davidovac je to preokrenuo važnom trojkom. Na to je Đoković odgovorio trojkom preko Gista o tablu. Davidovac je bio važan šraf sa pogođenih slobodnim bacanjima, a onda je dao i veoma bitnu trojku sa kojom je Zvezda otišla na pet razlike.

Tu je bio kraj nadanja za tim iz Železnika... Lorenzo Braun ubacio je čak 25 poena, a Davidovac je dodao 18. Kod FMP-a je Ulubaj ubacio 19, a Pecarski 15 poena.

Zanimljivo je da je FMP u ovaj duel ušao kao tim koji je bolje pozicioniran od Crvene zvezde na tabeli ABA lige. Ove sezone ekipa koju vodi Vladimir Jovanović radi dobar posao, igra dobro, pa se to videlo i u prvom poluvremenu ovog obračuna u Pioniru. FMP je izašao hrabro pa je na poene Lorenza Brauna odgovarao poenima Radanova za dva, trojkom Tejića, te pogotkom Jeremića spolja. Crveno-beli su inače igrali bez Branka Lazića i Stratosa Perperoglua.

Dragan Šakota je mešao svoj sastav, tražio je pravu petorku, a sve je to dovelo do činjenice da Crvena zvezda polovinom druge deonice ima prednost od nekoliko poena. Panteri su imali dobru saradnju visokih igrača, Pecarski je igrao motivisano i Zvezda nije uspevala da se odlepi.

Ne samo to, već smo videli i dva lepa zakucavanja Đorđevića posle nabacivanja na koš njegovih saigrača koji su igrali jako dobru timsku košarku. Zvezda je više dolazila do poena na individualni kvalitet.

Koliko je FMP odigrao dobro poluvreme govori i činjenica da su Panteri na poluvremenu vodili sa 41:38. Ako igračima Dragana Šakote do tada nije bilo jasno da moraju da se uozbilje - to je bila poslednja opomena.

Zvezda je morala da izađe na parket i pokaže koji joj je odgovor na rukavicu u lice FMP-a, a Ulubaj je dalekom trojkom odveo FMP na plus šest što je bila u tom momentu najveća prednost. I baš tada je Braun krenuo da šije, vezao je osam poena i doveo svoju ekipu u egal. Nova potvrda Brauna da se nalazi u odličnoj formi.

Bez obzira na sve to, FMP je uspeo da izdrži taj nalet i solidnom igrom Pecarskog uspeo da uđe u poslednju deonicu sa prednošću od 60:55. A onda i u poslednjoj deonici poveo sa devet razlike. Malo ko je to prognozirao. Kao i produžetak koji je usledio.

Ali, Zvezda je preživela!

ABA LIGA: Crvena zvezda - FMP 95:89 (77:77)
/21:23, 17:18, 17:19, 22:17, 18:12/

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Sreten Radović, Ivan Stefanović, Gordan Terlević

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 2, D. Braun 6, Čović 7, Braun 25, Davidovac 18, Faje, Beron 8, Dobrić 3, Gist 12, Dženkins 10, Simanić 2, Odžo 2

FMP: Uskoković, Pecarski 15, Jeremić 5, Pot 2, Đoković 8, Radanov 8, Radovanović 9, Tejić 12, Šešlija, Ulubaj 19, Đorđević 11, Momirov

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak
Cibona - Igokea 66:91
/Katić, Bundović, Novačić 10 - Von 24/

Mega Bemaks - Partizan 77:98
/Simonović 18 - Gordić 22/

Subota
Budućnost - Cedevita Olimpija 93:80
/Kobs 20 - Blažič 19/

Krka - Mornar Bar 67:76
/Pulen 21 - Ramljak 13/

Nedelja

Crvena zvezda - FMP Železnik 95:89
/Braun 25 - Ulubaj 19/

Ponedeljak
18.00: (1,17) Primorska (20,0) Zadar (5,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara