Nikola Šaranović (©ABA League/Dragana Stjepanović)
Nikola Šaranović (©ABA League/Dragana Stjepanović)

FMP stavlja tačku na ligaški deo sezone u ABA ligi protiv Mornara: Motivisani smo da odbranimo domaći teren

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 18:50

"Želimo pre svega da turbulentni drugi deo sezone privedemo kraju kako treba", dodao je trener Nenad Stefanović

FMP u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige dočekuje Mornar iz Bara. Početak meča zakazan je za subotu od 21.00, a ulaz u dvoranu je besplatan. Biće to završni čin u ligaškom delu sezone regionalnog takmičenja, a motiva u redovima Pantera ima na pretek. Onaj koji se izdvaja je nova odbrana domaćeg terena imajući u vidu da izabranici Nenada Stefanovića imaju na svom kontu učinak od devet pobeda i tri poraza pred svojim navijačima.

Sličnost Mornara i Pantera je u tome što su ekipe pretrpele brojne promene u odnosu na početak sezone i prethodni okršaj koji je okončan NBA rezultatom 113:102 u korist tima iz Železnika. Dva najbolja strelca sa tog meča napustili su sastave (Trent Frejzer 45 poena, Deron Rasel 32), a to nisu jedine promene u timovima. Nema sumnje da će se u Železniku odigrati potpuno drugačija utakmica u odnosu na okršaj u Baru.

Izabrane vesti

"Očekuje nas duel sa uvek nezgodnom i napadački orijentisanom ekipom Mornara koja je odličnom igrom u prošlom kolu savladala favorita Cedevitu Olimpiju. Bez obzira na brojne promene u sastavu, Mornar je pokazao i na tom meču veliki talenat i kvalitet. Naš zadatak je prost jer želimo da odbranimo domaći teren i polako počnemo pripremu za plej-of, kao i za Superligu Srbije. Želimo pre svega da turbulentni drugi deo sezone privedemo kraju kako treba", rekao je trener FMP-a Nenad Stefanović.

Mladi prvotimac Nikola Šaranović je takođe izneo svoja očekivanja.

"Igramo protiv ekipe koja je veoma napadački talentovana i zato odbrambeno moramo biti od početka utakmice koncentrisani. Motivisani smo veoma jer branimo domaći teren, a ovo je poslednja utakmica u ovom delu sezone regionalnog takmičenja u našoj kući", istakao je Šaranović.



tagovi

FMPFMP ŽeleznikKK FMPKK MornarMornar BarNikola ŠaranovićNenad Stefanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara