Paulijus Valinskas (©ABA League/Dragana Stjepanovic)
Paulijus Valinskas (©ABA League/Dragana Stjepanovic)

Još jedan odlazak iz Železnika: Rastali se FMP i Valinskas

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.04.23. | 16:27

Posle Nikole Jankovića potvrđen odlazak i litvanskog beka

Kako je i zvanično obelodanjeno, FMP i Paulijus Valinskas su sporazumno raskinuli saradnju. Prethodno se klub iz Železnika na isti način rastao sa Nikolom Jankovićem.

Litvanac je bio jedan od najboljih igrača u ekipi Nenada Stefanovića ove sezone, ali ga zbog povrede u poslednje vreme nije bilo na terenu. Sada je jasno da neće pomoći ekipi u plej-ofu ABA lige, kasnije i u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Valinaskas je upisao 19 nastupa u regionalnom takmičenju i prosečno beležio 14,6 poena i 4,9 asistencije.

"Doprinos Valinskasa je nemerljiv u ostvarivanju odlčnih rezultata u sezone i nema sumnje da bi nastavio u istom ritmu da ga povreda nije odvojila od terena, ispostaviće se do kraja sezone. KK FMP se ovom prilikom zahvaljuje Valinskasu na izvanrednom i profesionalnom odnosu prema Klubu, kao i izuzetnom pristupu svakom treningu i utakmici. Želimo mu puno zdravlja i uspeha u nastavku karijera. Vale, hvala!", stoji u saopštenju kluba.

Ovaj 27-godišnji litvanski košarkaš je karijeru počeo u Žalgirisu 2013. godine. Branio je potom boje Lijetkabelia i belgijskog Okapi Alstar pre nego što je minulog leta stigao u Železnik.



tagovi

KK FMPFMPFMP ŽeleznikPaulijus Valinskas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara