Nikola Batum u dresu Klipersa (© AFP)
Nikola Batum u dresu Klipersa (© AFP)

Francuzi bez Batuma na Evrobasketu

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.04.22. | 16:29

Prioritet je sezona u NBA ligi sa Los Anđeles Klipersima

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Nikola Batum odlučio je da preskoči ovogodišnje prvenstvo Evrope (1-18. septembara) sa reprezentacijom Francuske. Kako je istakao iskusni košarkaš za tamošnje medije, problem je fizički oporavak posle teške sezone u dresu Klipersa.

Izabrane vesti

"Predstoji mi dugačka sezona sa Klipersima. Ovo je možda moja jedina šansa da idem do kraja i osvojim NBA šampionat", rekao je Batum.

Krilni igrač je propustio samo jedan veliki košarkaški događaj od 2011. u nacionalnom dresu. Bio je to Evrobasket 2017. u Istanbulu.

U kolekciji medalja sa reprezentacijom Francuske ima tri bronze (Svetska prvenstva 2014. i 2019, Evrobasket 2015.), dve srebrne medalje (Evrobasket 2011, Olimpijske igre 2020.) i jedno zlatno priznanje (Evrobasket 2013.).

Podsetimo da pored Batuma, Francuzi neće moće moći da računaju ni na Nanda De Koloa koji je najavio da će se penzionisati posle Olimpijskih igara u Parizu.

Francuska će se takmičiti u Grupi B Evrobasketa zajedno sa Litvanijom, Slovenijom, Nemačkom, Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom.


tagovi

Nikola Batum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara