""
""

Francuzi objavili spisak za Evrobasket: Počinje nova era, fali pola ekipe!

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.06.17. | 12:04

Nema najvećih zvezda, Galski petlovi podmladili sastav

I definitivno je počela nova era u košarkaškoj reprezentaciji Francuske. Selektor Vensan Kole je danas objavio prošireni spisak igrača za Evrobasket narednog leta. I odmah u oči upada da nema dugogodišnjih nosilaca igre Galskih petlova. Došlo je do velikog podmlađivanja.

Izabrane vesti

Skariolo odabrao 11 Španaca za Evrobasket

U odnosu na tim koji je igrao prošlog leta na Olimpijskim igrama nedostaje tačno polovina ekipe. Od reprezentacije su se oprostili Toni Parker, Floran Pjetrus i Mikael Želabal. Neće biti ni NBA zvezda Rudija Gobera i Nikole Batuma koji su rešili da uzmu predah ovog leta. Zbog problema sa povredama, Adrijan Moerman i Šarl Kahudi su odlučili da leto iskoriste za oporavak.

Spisak Italije za Evrobasket: Mesina i zvanično precrtao Barnjanija i Đentilea

Prve zvezde repezentacije će biti NBA zvezde: Povratnik Evan Furnije, iskusni Boris Diao i Čikagov Žofri Lovernj. Tu su i sjajni De Kolo i Toma Ertel.

Prošireni spisak Francuske za Evrobasket:
Toma Ertel (Barselona), Antoan Dio (Valensija), Leo Vesterman (CSKA), Nando De Kolo (CSKA), Evan Furnije (Orlando), Edvin Džekson (Guangdong), Rodrig Boboa (Baskonija), Jakuba Utara (Monako), Timoti Luvavu (Filadelfija), Boris Diao (Juta), Kim Tili (Baskonija), Luj Labejri (Pariz), Livio Žan-Šarl (ASVEL), Kevin Serafan (Indijana), Žofri Lovernj (Čikago), Mustafa Fal (Šalon), Vensan Pojre (Baskonija). 


tagovi

Evrobasket 2017košarkaška reprezentacija FrancuskeNikola BatumRudi Gober

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara