Giedraitis o receptu za derbi: Energija i samopouzdanje na prvom mestu, detalji će presuditi

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 15:27

Litvanac odigrao odličan meč u Istanbulu i u dobrom raspoloženju dočekuje okršaj sa Partizan Mozzart Betom

Oscilirao je Rokas Giedraitis ove sezone, ali našao se timu kada je bilo najpotrebnije. Pred Fenerbahčeovom tvrđavom, kada su mnogi unapred otpisali Crvenu zvezdu, odigrao je odlično, bio najveća pretnja sa spoljnih pozicija po turski tim, a pokazao je i karakter u ključnim trenucima meča, postigao neke od najbitnijih poena.

Sada je pred litvanskim šuterom zadatak da dobar ritam prenese i u naredni izazov, kada crveno-beli budu ugostili Partizan Mozzart Bet u susretu 19. kola Evrolige. Zvezda je prvi put domaćin u derbijima ove sezone, pa će imati i veliku podršku sa tribina. Posebno posle izvrsne partije i pobede nad Fenerom.

Izabrane vesti

"Pred našim navijačima očekivanja su uvek da pobedimo. Znaju kako da te napumpaju dobrom energijom, tako da je lakše igrati kada ste pred svojom publikom. Nadam se da ćemo to moći da nagradimo. Moramo da igramo najbolje što umemo, držimo se zajedno, kao protiv Fenerbahčea, verujemo jedni u drugi sve će biti dobro", jasan je Giedraitis.

Imala je Zvezda veoma težak zadatak u Turskoj, ali je zbila redove i bez jednog od najboljih igrača ove sezone, Luke Mitrovića, pružila jednu od najboljih partija.

"Igrali smo više jedni za druge. Dodavali smo loptu, verovali jedni drugima. Gubili smo 11 razlike, ali smo ostali u meču, što je na gostovanju posebno teško. Ako nastavimo ovako, biće sve kako treba".

Gubila je ekipa Janisa Sferopulosa 11 razlike u trećoj četvrtini susreta sa Fenerom, ali je uspela da istopi deficit. Daleko od toga da joj je prvi put ove sezone da stigne rivala posle velikog zaostatka. Samo, ovoga puta je imala snage i da privede meč kraju u svoju korist, što često nije bio slučaj.

"Tokom sezone smo naporno radili i možda je došao pravi trenutak da pobeđujemo i nema sumnje da možemo da nastavimo. Naravno, na svakom meču se trudite da trijumfujete".

Šta je Zvezdi potrebno da bi izašla na kraj sa večitim rivalom? Šta bi moglo da napravi razliku u derbiju?

"Energija na prvom mestu. Pa onda i samopouzdanje, a ovakve mečeve uglavnom odlučuju detalji. Tako da, te tri stvari će biti ključne".

Crveno-beli su u Istanbulu došli do sedme pobede u Evroligi, a do kraja ligaškog dela sezone im je ostalo još 16 utakmica. Ako uzmemo prošlu takmičarsku godinu kao primer, biće im potrebno 10 pobeda da bi se izborili za makar plej-in.

"Počeo je drugi krug, moramo da napravimo iskorak. Izgubili smo mnogo utakmica u prvom delu, dobili samo šest, tako da sada moramo da damo sve od sebe kako bi dobili što više utakmica i domogli se plej-ofa", zaključio je Giedraitis.


tagovi

Rokas Giedraitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara