(Star sport)
(Star sport)

Lacio ušao u trku za Sameda Baždara

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 17:27

Ima nagoveštaja da bi direktor Partizana Miloš Vazura uskoro trebalo da se sretne sa čelnicima rimskog kluba

Opet je jedan Partizanov talenat na radaru kluba iz Serije A. Zbog pređašnjih potpisa mnogima je prva asocijacija Fjorentina; usled zimskog poslovanja neko bi pretpostavio kako je reč o Bolonji; Atalanta je znala da odvede dečake iz omladinske škole, međutim, ovoga puta situacija je drugačija, jer je Samed Baždar zanimljiv – Laciju.

Već danima se u krugovima bliskim klubu iz Humske pominje da bi jedan italijanski klub mogao tokom letnjeg prelaznog roka da odvede Baždara, a Mozzart Sport saznaje da su u pitanju nebesko-plavi iz Rima. Ta informacija protkana je i nagoveštajima da bi generalni direktor kluba Miloš Vazura uskoro trebalo da se sretne sa rukovodiocima Lacija i počne pregovore o transferu.

Izabrane vesti

U ovom trenutku, priča jeste u povoju, ali je daleko interesantnija i sa raznih aspekata primamljivija i crno-belima i samom Baždaru, nego neke druge. Primera radi, pominjalo se da Pazaraca želi Almerija, ali ni za imidž Partizana, niti sa novopečanog reprezentativca Srbije ne bi bilo baš pohvalno ako bi se preselio u Drugu ligu Španije. Ovako, ako bi to bio Lacio, mnogi bi drugačijim očima posmatrali i klub i igrača.

Da će Baždar napustiti Topčidersko brdo postalo je jasno još kad je prethodni trener Igor Duljaj to saopštio pre mesec i po dana, rekavši da mladi napadač planira selidbu.

Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega, poput Milovanovića, Ilića, Stevanovića... Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu“, govorio je Duljaj.

Deluje da je i Partizan kao klub spreman da proda igrača koji je debitovao za prvi tim još u trenerskoj eri Aleksandra Stanojevića, da bi tek tokom 2024. počeo da igra redovno i da daje golove. Na bazi učinka u bitnim utakmicama od početka kalendarske godine crno-beli su voljni da zarade, pa se tako čini da bi sve strane bile zadovoljne.

Verovatno i Lacio, s obzirom da bi tako dobio napadača za budućnost. Ionako se čini da mu je potebna rekonstrucija, jer Čiro Imobile ima 34 godine, Valentin Tati Kasteljanos nije u potpunosti opravdao očekivanja, dok ostali nisu klasični napadači i svi liče jedan na drugog, ali niko ne garantuje golove.


tagovi

FK PartizanSamed BaždarLacio

Obaveštavaj me

Lacio
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara