Lazićeve instrukcije igračima (©KK Partizan)
Lazićeve instrukcije igračima (©KK Partizan)

Glas Grobara: ´Ajmo, Milivoje!

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.20. | 10:07

Crno-beli na gostovanju Igokei u delikatnom momentu po klub (20.00, TV Arena sport 1)

Sećaju se navijači Partizana čuvene noći od pre 17 leta kad je Milivoje Ćirković uz uzvik komentatora Predraga Strajnića „´Ajmo, Milivoje“ srušio Njukasl i odveo crno-bele u Ligu šampiona. Opet će Grobari uzviknuti istu krilaticu, ovoga puta upućenu Milivoju Laziću koji će voditi prvi tim na gostovanju Igokei u Laktašima (20 časova, TV Arena sport 1).

Nije velika utakmica kao fudbalska na Sent Džejms parku, ali je posle odlaska Vlada Šćepanovića postala it e kako bitna. Pre ustoličenja novog trenera, izuzetno je važno da ekipaostvari pobedu i ne dođe u situaciju da dopusti glavnim konkurentima da joj pobegnu već na startu sezone u ABA ligi.

Izabrane vesti

Lazić je nekada bio i šef stručnog štaba Crvene zvezde. Kratko se zadržao na Malom Kalemegdanu, gde je je prethodno bio asistent Svetislavu Pešiću. Dobio je šansu da samostalno vodi tim u leto 2012/13, ali je smenjen već posle dva kola. Tako će po nekim statističkim podacima postati osmi trener koji je bio na klupi i Zvezde i Partizana.

Naravno, pitanje je koliko će Lazić uspeti da utiče na igru i tim sa samo jednim ili dva odrađena treninga, ali mogao bi energetski da digne posrnulu ekipu Parnog valjka. Sigurno će u tome imati podršku najiskusnijeg, Novice Veličkovića.

Gostovanje u Laktašima nije nimalo lagano. Ne znam kada smo odigrali sa Igokeom laku utakmicu u gostima. Imu izuzetno dobar tim. Znamo dosta igrača i njihove kvalitete. Ekipa su koja igra čvrsto. Moramo da idemo na pobedu, da znamo šta predstavlja Partizan", rekao je kapiten Veličković.

Partizan posle dve vezane pobede na Jadranu i očajne utakmice protiv Burža u Evrokupu ide na gostovanje Igokei koja je u naletu. Počela je da igra u skladu sa očekivanjima, uz dobre partije Jovanovića i Pota prete crno-belima.

Trener Dragan Bajićističe da je njegov tim umoran, ali da od igrača traži da odigraju hrabro i muški.

Proteklih deset dana proveli smo više na putovanjima nego što smo trenirali i spremali utakmice. Umor je evidentan, ali me raduje pristup u Francuskoj i i utisak da su momci ostavili srce na parketu. Ono što im kao trener stalno govorim da svaku utakmicu izađu muški, bore se maksimalno, ispoštuju sve zadatke, i čak i da dožive poraz ljudi ceniti”, rekao je Bajić.

Parni valjak je dobio šest poslednjih susreta protiv Igokee, prošle godine u Laktašima bilo tesno, prelomila je trojka Nikole Jankovića za 75:73.

Milivoje Lazić će biti lišen pomoći dva veoma važna igrača. Ponovo će crno-beli biti bez Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija, što će mu otežati pripremu utakmice u ionako teškoj situaciji.

Partizan čeka na dugoročno rešenje na poziciji trenera, a kao glavni kandidati se ističu pre svih Aleksandar Džikić, a potom i Sašo Filipovski.


ABA LIGA - 5. KOLO

Subota

18.00: (1,35) Mornar (16,0) Mega (3,50)

20.00: (3,50) Igokea (16,0) Partizan (1,35)

Nedelja

17.00: (1,85) Cibona (hendikep -17.5) Primorska (1,85)

19.00: (1,70) Cedevita Olimpija (14,5) Budućnost (2,30)

21.00: (1,25) Zadar (17,0) Split (2,30)

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda - Krka

21.00: FMP - Borac

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ABA ligaKK PartizanIgokea

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara