Toma Ertel (©fiba.basketball)
Toma Ertel (©fiba.basketball)

Gober o junaku Ertelu: Nosi isti broj bokserica kao ja

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 20:46

"To je Toma kojeg volimo", rekao je Evan Furnije posle utakmice dramatične pobede nad Italijanima

Francuska je drugi put u samo nekoliko dana pobegla sa giljotine. Najpre je u produžetku, uz dosta sreće, slavila protiv Turske, a večeras je izborila i plasman u polufinale Evrobasketa posle 45 minuta velike borbe sa Italijom. Mogao je Simone Fontekio na isteku 40. minuta da odvede Azure dalje, ali je promašio polaganje, da bi u produžetku Toma Ertel i Rudi Gober odveli Trikolore do trijumfa.

Posebno je blistao Ertel. Bivši igrač Efesa, Barselone i madridskog Reala je preuzeo odgovornost u završnici i omogućio četi Vensana Kolea da istopi sedam poena minusa. Igrao je odlično i u dodatnih pet minuta, pa je na kraju upisao drugu najefikasniju partiju u dresu Francuske na svom 97. nastupu - 20 poena i osam asistencija.

Izabrane vesti

Pogađao je trojke kada se lomilo, spajao igrače sa poenima. Bacao lucidne alej-upa pasove ka Goberu i poneo najveće zasluge za trijumf. Dilemu da je bio junak Galskih petlova nema ni Evan Furnije (17 poena).

"Velika, ogromna utakmica Ertela. Nosio nas je do kraja. On je tip igrača koji donosi kreativnost. To je Toma kojeg volimo. Uz sve to ima tu mrvu ludila koja mu omogućava da postiže trojke i deli sjajne pasove. Zaista je bio igrač utakmice", jasan je košarkaš Njujorka.

Rudi Gober (19 poena i 14 skokova) je kratko, ali jasno prokomentarisao izvrsnu partiju 30-godišnjeg košarkaša Zenita.

"Nosi isti broj bokserica kao ja", rekao je centar Jute za 27 centimetara nižeg saigrača, prenosi BeBasket.

Novinar Eurohupsa je konstatovao da su bogovi ponovo pogledali Trikolore.

"Nastaviću da im se molim", istakao je Gober.

Junak je utiske kratko sumirao za francuski Kanal+.

"Protiv Turske smo napravili čudo, ali i tada smo pokazali karakter u finišu susreta. Ljudi znaju da volim ovakve trenutke, da preuzimam odgovornost", rekao je Toma Ertel.


tagovi

Toma Ertelkošarkaška reprezentacija FrancuskeRudi GoberEvan FurnijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara