Donte Divinćenco (©AFP)
Donte Divinćenco (©AFP)

Golden Stejt doveo Divinćenca i sačuvao Lunija za 25.500.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 03:44

NBA šampion pokušava da ublaži udarac zbog odlazaka igrača

Ideja generalnog menadžera Golden Stejta Boba Majersa da se zadrži ceo ili bar najveći deo šampionskog sastava nije naišla na pravi odjek. Važni igrači rotacije počeli su da napuštaju klub, zbog čega je vrhuška Voriorsa morala da reaguje kako bi ublažila udarac svih dosad potvrđenih odlazaka...

Golden Stejt je potpisao Dontea Divinćenca na dvogodišnji ugovor vredan 9.300.000 dolara, čime je reagovao na transfer Gerija Pejtona II u Portland na tri godine za 28.000.000 dolara. Franšiza iz San Franciska dobila je vrlo dobrog 3&D igrača, odnosno nekog ko može da šutira sa distance u solidnim procentima, dok mu je odbrana na elitnom nivou. Ipak, tokom dosadašnje karijere u NBA ligi njegov realan kvalitet viđen je tek u naznakama zbog stalne borbe sa povredama. Propustio je najveći deo šampionskog plej-ofa Milvokija prošle godine zbog povrede skočnog zgloba, zbog čega je lani išao i na operaciju pa je propustio veći deo sezone koja se nedavno završila. Kada se vratio na parket tražio je neko vreme pravu formu, ali je na kraju prosečno beležio 10,3 poena na 37 odsto za tri, uz 4,4 skoka i 3,6 asistencija. Doskorašnjem igraču Milvokija druga godina biće sa opcijom izlaska.

Izabrane vesti

Nedelja, 21.00: (1,20) Srbija (19,0) Belgija (5,00)

Istovremeno Golden Stejt je zadržao Kevona Lunija dogovorom nove trogodišnje saradnje vredne 25.500.000 dolara. On se u sezoni za nama probio kao jedan od najzaslužnijih igrača u šampionskom poduhvatu. Luni je ostvario strašan napredak u radu sa Dejanom Milojevićem tokom proteklih meseci, zbog čega je dobio nadimak "Meluni" čime se insinuira da igrom podseća na legendarnog Mozesa Melouna. Posle nekoliko godina borbe sa stalnim povredama, Luni je odigrao sve 82 utakmice u ligaškom delu, plus još 22 meča u plej-ofu! Još važnije od toga Luni se iskristalisao kao centar kakav savršeno odgovara Golden Stejtovom sistemu.

Kroz sezonu i pogotovo u doigravanju 27-godišnji centar postao je gospodar reketa i elitni skakač, što je Golden Stejtu bilo preko potrebno. Sada zajedno sa Džejmsom Vajzmenom treba da nosi centarsku liniju Voriorsa.

Podsetimo, Golden Stejt su pored Gerija Pejtona II napustili još Oto Porter Džunior koji je otišao u Toronto i Huan Toskano Anderson koji je potpisao za Los Anđeles Lejkerse. Srpski as Nemanja Bjelica karijeru izvesno nastavlja u Evropi pošto se vraća u Fenerbahče za 4.000.000 dolara.


tagovi

Košarkaški transferiDonte DivinćencoKevon LuniNBA ligaGolden Stejt VoriorsOto Porter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara