Stef Kari (©AFP)
Stef Kari (©AFP)

Golden Stejt oživeo, Kari sipao iz svih pozicija! Bukerovo savršenstvo za brejk Finiksa u Los Anđelesu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 07:14

Sakramento prvi put posustao, ali i dalje ima prednost...

Kako sada stvari stoje kroz prvu rundu plej-ofa prošetaće se Filadelfija - pobeda joj nedostaje da zatvori priču protiv Bruklina - Demver i Boston bi seriju mogli da završe bez poraza, ne i ostali učesnici doigravanja. Zakuvava se u najjačoj ligi na svetu, a ove noći oživeo je - Golden Stejt!

Suspendovan je Drejmond Grin zbog gaženja Domantasa Sabonisa, odslužio je kaznu u trećoj utakmici protiv Sakramento Kingsa i koliko god to apsurdno zvučalo, Voriorsi su bolje izgledali bez njega, nego sa njim na terenu. Krenuo ih je šut, podesio je Stef Kari nišanske sprave, sipao je iz svih pozicija u San Francisku - 114:97.

Izabrane vesti

Najbolju partiju odigrao je Stef Kari otkako je počela serija. To je bilo potrebno Voriorsima da se trgnu. Neće se predati bez borbe. Ostvarili su prvu pobedu u seriji, posustali su Kingsi na strani, ali i dalje imaju prednost. No, da bi je zadržali, moraće da smisle kako da brane Stefa Karija. Vrteo se oko margine 30 do treće utakmice, a onda mu se usijala ruka. 

Ubacio je 36 poena, šutirao bezmalo 50 iz igre, a pogodio je ravno svaku drugu trojku. Šest dalekometnih hitaca prošlo je kroz obruč, i te kako je bio raspoložen Stef Kari, ali imao je i adekvatnu podršku u napadu. Endrju Vigins je doprineo trijumfu sa 20 poena, mladi Džordan Pul - tokom cele sezone igra dobro - dopisao je 16, a Klej Tompson i Mozes Mudi 13 poena.

Kevon Luni dominirao je pod oba koša, isterao je protivničke bekove iz reketa, nije im dopuštao da agresivno napaduju koš kada je u igri. A, ni visoki igrači Sakramenta nisu uspeli da se izbore sa Lunijem. Samo 15 poena dao je litvanski centar Domantas Sabonis i jedino se Dearon Foks prikazao u pravom svetlu. Koketirao je sa tripl-dablom i meč završio sa učinkom od 26 poena, deset skokova i devet asistencija. 

Oslabljeni su bili Los Anđeles Klipersi, a to je iskoristio Devin Buker. Dominirao je na terenu, do iznemoglosti napadao čuvare i išao na prodor. Svestan je bio da protivnik nema dovoljno dobrog zaštitnika reketa i zbog toga je povremeno išao i na silu. Isplatilo se to Finiks Sansima, napravili su brejk i poveli u seriji 129:124.

Savršenstvo od utakmice Devina Bukera. Bolje teško da može u plej-ofu. Stao je na 45 poena, šutirao je preko 60 odsto iz igre i pritom bio aktivan na skoku, te delio asistencije. Svugde ga je bilo, dovoljan mu je bio i minimalni prostor da završi na obruču, a kada lopta nije bila kod njega ili Krisa Pola, glavobolje Klipersima zadavao je Kevin Durent.  

Polazilo mu je za rukom da navuče čuvare, da izvuče faul posle kontakta i meč je završio sa 28 poena. Besprekoran je bio sa linije penala (11/11) i jedina loša strana u njegovoj igri bile su izgubljene lopte. Imao ih je šest, kao i Rasel Vestbruk u protivničkoj ekipi, koji je, bez obzira na taj parametar, pružio jednu od boljih partija. Spakovao je 30 poena i bio drugi strelac tima, daleko najbolji bio je Norman Pauel sa 42 poena.

NBA LIGA, PLEJ-OF - PRVA RUNDA:

Petak

Bruklin - Filadelfija 97:102

/Bridžis 26 - Meksi 25/

Golden Stejt - Sakramento 114:97

/Kari 36 - Foks 26/

LA Klipers - Finiks 124:129

/Pauel 42 - Buker 45/



tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeFiniks SansLos Anđeles KlipersGolden Stejt VoriorsSakramento Kings

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara