©AFP
©AFP

Golden Stejtov emotivni poslednji pozdrav za Milojevića: Srpska himna, suze i ovacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.01.24. | 06:37

Voriorsi na emotivan način odali počast srpskom treneru

Nije bilo dileme, niti je bilo potrebno da bilo ko dokazuje kakav je čovek bio Dejan Milojević. Ipak, činjenica da je čitav košarkaški svet ostao zaleđen i u suzama posle vesti o preranom odlasku ljudske gromade potvrdila je veličinu košarkaškog trenera.

Na emotivan način nedavno su se od Milojevića oprostili Partizan i Mega prilikom susretu dva kluba u kojima je ostavio dubok trag. Slika iz Arene je obišla čitav svet, a jednako upečatljiv poslednji pozdrav poslao je i Golden Stejt večeras.

Izabrane vesti

Prvi meč na domaćem terenu, posle prerano izgubljene životne bitke njihovog trenera, Voriorsi su iskoristili da mu uz bujicu emocija pošalju poslednji pozdrav. Svi članovi kluba u majicama posvećenim Milojeviću, himna Srbije u njegovu čast, NBA zvezde koje se nisu libeile da pokažu emocije i puste suzu, uz govor Stiva Kera, prvog trenera ekipe iz San Franciska, predstavljali su rastanak kakav je nekadašnji centar zaslužio.

"Svet je izgubio predivnu dušu prošle nedelje. Deki je bio divan prijatelj, sjajan košarkaški trener, veliki čovek i, što je najvažnije, izvanredan unuk, sin, muž i otac. Slike koje su ostale iza njega govore kakav je bio, sve je uvek radio sa osmehom i uživanjem. Zauvek će biti prisutan u nama, on je važan deo nas, naše duše", rekao je Ker i dodao:

"Odraz ljubavi i radosti koju je doneo svakome sa kim se sreo oslikan je kroz poslenje pozdrave poslate sa svih strana sveta. Zato bih večeras, umesto trenutka ćutanja, voleo da svi zajedno damo Dekiju ovacije koje može da čuje na nebu".

Slike i snimci kojima su se Voriorsi podsetili Srbina dotakli su i najčvršće, a poslednji pozdrav Milojeviću poslali su i članovi gostujućeg tima - Atlante, na čelu sa Bogdanom Bogdanovićem i Igorom Kokoškovim.

Logično, shodno okolnostima, utakmica je ostala u drugom planu, ali su Voriorsi uspeli da savladaju Atlantu i pobedom za Milojevića (134:112) upotpune veče. Najraspoloženiji u redovima Golden Stejta bili su Stef Kari i Kaminga sa po 25 poena, dok je jedan manje postigao Klej Tompson.

Na drugoj strani, najefikasnji je bio Dežont Mari sa 23 poena, a zapažen učinak imao je i Bogdan Bogdanović koji je postigao 17 poena.

Neizvesnost po pitanju ishoda susreta trajala je praktično do poslednje četvrtine u kojoj je domaćin podigao nivo igre i upisao pobedu posle dva uzastopna poraza, dok su igrači Atlante treći put uzastopno parket napustili pognutih glava.

NBA - REZULTATI

Detroit - Šarlot 113:106

/Bogdanović 34 - Miler 23/

Vašington - Minesota 107:118

/Avdija 24 - Edvards 38/

Majami - Memfis 96:105

/Hiro 18 - Vilijams 25/

Hjuston - Portland 131:137

/Sengun 30 - Simons 33/

Milvoki - Klivlend 126:116

/Adetokunbo 35 - Mičel 23/

Dalas - Finiks 109:132

/Dončić 34 - Buker 46/

San Antonio - Oklahoma 114:140

/Vembanjama 24 - Gildžus Aleksander 32/

Golden Stejt - Atlanta 134:112

/Kari 25 - Mari 23/



tagovi

Dejan MilojevićNBA ligaGolden Stejt VoriorsAtlantaAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara