Goran Dragić (©Starsport)
Goran Dragić (©Starsport)

Goran Dragić raspalio maštu Slovenaca i uplašio Stari kontinent: Mami me Evrobasket

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 09:26

Jeste se penzionisao, ali…

Titulu prvaka Evrope iz 2017. niko nije očekivao, ali kada imaš dva takva majstora poput Gorana Dragića i Luke Dončića – pride i vredno “pomoćne osoblje”, još pamtimo Klemena Prepeliča – sve je moguće. Pa ipak, do sada se mislilo da će se Slovencima poklopiti tad i nikad više, ali Dragić je raspalio maštu zemljaka rečenicom da mu je primamljiva ideja da nastupi na ovogodišnjem Evrobasketu.

Izabrane vesti

Mami me mogućnost da zaigram na Evrobasketu”, rekao je Dragić za slovenačku STA agenciju, pre no što se prisetio pitanja švedskog novinara nakon utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Stokhomu upitao da li će i igrati na Mundobasketu.

Tada sam se nasmejao. S 36 godina zaista ne razmišljam toliko unapred. Želim samo da igram košarku još dve ili tri godine, da bih u tome uspeo moram da vodim računa o svom telu”.

Što će reći – mora da bira.

Što se tiče avgustovskih kvalifikacionih utakmica mislim da me ni tu neće biti, imam neke privatne obaveze, ali priznaću da mi je primamljiva opcija da zaigram na Evrobasketu”.

Čudo jedno šta urade dve nedelje sa državnim timom.

U poslednjih 14 dana, otkako sam sa ekipom, vratila su mi se osećanja sa Evrobasketa iz 2017. Zaista smo dobar tim. Momci su sjajni, dobro se provodimo, igramo jedni za druge i uživamo. Lepo je biti deo ovakvog tima i da budem isken: umirem da budem s njima na Evropskom prvenstvu. S druge strane, nisam još odlučio. Ne mogu da kažem ništa definitivno”.

U međuvremenu je potpisao jednogodišnji, 2.900.000 dolara vredni ugovor s Čikago Bulsima. Možda će i to činjenica odlučivati u određenoj meri. Ali ako Dončić i Dragić ponovo zaigraju u tandemu… Imaće Slovenci čemu da se nadaju na Evrobasketu.


tagovi

Goran DragićEvrobasket 2022košarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara