Gordić za MOZZART Sport o TOP 16 fazi, Duletu i Trinkijeriju, dva mandata u Partizanu…

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.12.19. | 09:29

“Još prošle sezone sam to ostvario što se tiče asistencija (rekorder ABA lige). Sada ću, ako Bog da, i što se tiče poena. Za mene to mnogo znači. Kada sam počeo da igram košarku nisam ni sanjao da bi to moglo da se dogodi”

Bio je Nemanja među crno-belima pre sedam godina, a i sada je tu. Jedan je od najiskusnijih igrača u timu, zna šta znači Partizan, pa nije čudo što brojne lopte u najtežim momentima idu baš u ruke Nemanje Gordića.

Igrao je Gordić kod Duška Vujoševića, igra sada kod Andree Trinkijerija, pa smo sa iskusnim bekom crno-belih razgovarali o aktuelnim temama kao što je TOP 16 faza Evrokupa ili bitka u ABA ligi, ali smo se dotakli i nekih ranijih vremena. Čisto da napravimo poređenje.

Izabrane vesti

Gordić za sada sumira 2019. godinu kao - uspešnu.
"Za sada sve u najboljem redu. Sezona ide dobro. Bilo je uspona i padova, što je normalno, ali generalno je pozitivna situacija i u dobrom raspoloženju završavamo ovu polusezonu. I čekamo nastavak gde nas čekaju prave stvari", kaže Gordić za naš sajt.

Kada kažeš prave stvari, sledi TOP 16 Evrokupa. Čini se da je on za sada bio vrlo uspešan po crno-bele.
"Jeste, bila je jako teška grupa, a mi smo ostvarili veoma dobar rezultat, sedam pobeda. To nije nimalo lako. Mogu slobodno da kažem da smo imali i najtežu grupu. Sa druge pozicije idemo dalje. Sledi TOP 16 faza, ona je još teža i zahtevnija".

Kako ti se čini grupa? Čini se da tu Virtus odskače.
"Jeste. Nema lakih protivnika. Svakako da je najzvučnije ime Virtus, sa Đorđevićem, Teodosićem i Markovićem. Biće izazov igrati protiv njih. Oni već prvo kolo dolaze kod nas. Očekuje nas možda i najteži meč u grupi".

Možda i najveći izazov do sada u sezoni, najavljuje se spektakl, igra se drugog dana Božića.
"Nadam se da će i naši navijači to da prepoznaju i da će doći u što većem broju da nas podrže. U takvim mečevima je podrška jako važna".

Prema prognozama i kvotama, Partizan se svrstava među tri favorita u Evrokupu. Kvota MOZZART kladionice da će Partizan biti šampion je 10,00. Crno-beli se nalaze iza Unikahe (5,00) i Virtusa (5,00).

Čini se da bi Partizan mogao ove sezone mogao da napravi ozbiljan evropski uspeh.
"Ne treba razmišljati mnogo unapred, da razmišljamo na kraće staze kao do sada i to se pokazalo dobro. Naša želja je da doguramo što dalje, ali samo ako budemo se strogo držali onoga što je sada i pre svega dobrog treninga, onda imamo šansu za sve to”.

Kako ti se čini ABA liga? Partizan dobro pliva za sada u vrlo haotičnoj situaciji.
Prave se razne prognoze i spekulacije, a vidite i sami da u dva kola može dosta toga da se promeni. Ima dosta da se igra, svako svakog može da pobedi bez ikakvih problema. Na nama je da probamo da iskoristimo period sa serijom utakmica na domaćem parketu”.

Ti si postao igrač sa najviše datih poena u istoriji ABA lige. Kako se osećaš?
Ne znam, po jednoj tabeli da, po drugoj nisam još, fali mi koji poen, pa dok to ABA liga zvanično ne potvrdi… Svakako da bih voleo da se to dogodi pre ili kasnije. Ponosan sam na to. Još prošle sezone sam to ostvario što se tiče asistencija. Sada ću, ako Bog da, i što se tiče poena. Za mene to mnogo znači. Kada sam počeo da igram košarku nisam ni sanjao da bi to moglo da se dogodi”.

Možeš li da uporediš prošli mandat u Partizan i ovaj. Da napraviš neku paralelu?
Paralela je ta što je u tom momentu to bila dosta mlada ekipa, većinom su to bili momci od dvadesetak godina. Čakarević i ja smo bili najstariji sa po 24. Nije baš za neko poređenje u tom smislu. Sada smo dosta iskusniji i rezultat se očekuje odmah, što je i normalno. Razlika je i ta što je klub dosta stabilniji nego što je bio u tom trenutku. Dosta je lakše da se funkcioniše. Svima nama. I trenerima i igračima. Nadam se da će Partizan nastaviti da raste u tom pravcu. Biće tako lakše doći do lakših rezultata”.

PARTIZAN TREĆI FAVORIT ZA OSVAJANJE EVROKUPA - 10,0!

A paralela između tadašnjeg trenera Duška Vujoševića i sadašnjeg Andree Trinkijerija?
Dule, mislim, ne treba previše trošiti reči. Naročito ljudi koji prate Partizan znaju koliko je on uradio i šta je sve uradio za klub, za navijače. Što se tiče Andree, on je tu da vrati, sa neke trenerske tačke, da vrati klub na mesto na kom je bio dok je bio Dule u poslednjih nekoliko sezona. To je bila manje-više stalno Evroliga. Pred njim je težak zadatak, nije nimalo lako, ali za sada svi zajedno guramo dobro”, rekao je Gordić.

Foto: Star Sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara