Najnovije vesti

Gotovo: De Kolo se rastao sa CSKA

Vreme čitanja: 2 minuta

Spreman je za nove izazove u karijeri

Nando De Kolo više neće igrati za CSKA već će naredne igrati za neki drugi klub. Ostaje da se vidi i koji.

CSKA je objavio da Nando neće igrati za Armejce sledeće sezone. De Kolo se tako rastaje sa vladajućim prvakom Evrope kao slobodan igrač posle čak pet godina koliko je igrao za CSKA. Za sada nema informacija gde će De Kolo, ali do sada su se kao moguće opcije pominjali Real Madrid i odlazak u NBA ligu. Ako ostane u Evroligi, to bi značilo priličnu promenu balansa među najjačim timovima.

Došlo je malo i do zasićenja kod Francuza i sa sportskog aspekta, a sigurno i sa gledišta životnog stila jer je mnogo puta isticao da mu smeta što je u Rusiji toliko hladno i da to ne prija ni njemu ni njegovoj porodici.
"Osvojio sam sve što je moglo da se osvoji sa CSKA. Sada mislim da imam šansu da promenim nešto. Da pronađem novi izazov i da se borim ponovo na najvišem nivou", rekao je De Kolo za zvanični sajt CSKA iz Moskve.

De Kolo se pridružio CSKA 2014. godine pošto se oprobao u NBA ligi u dresu Toronta i San Antonija. Francuz je pomogao CSKA da osvoji Evroligu 2016. i 2019. godine, a na to je dodao i pet trofeja u VTB ligi.

Kada je CSKA osvojio Evroligu 2016. De Kolo je izabran za MVP-ja Fajnal fora i cele sezone. Izabran je u prvi tim Evrolige 2016, 2017. i 2018. godine, a u drugi 2015. i 2019.

Odlazak De Koloa je nastavak rasipanja pošto je poznato da će Kori Higins u Barselonu, a pitanje je i šta će biti sa Serhijom Rodrigezom kome je istekao ugovor, ali ima opciju da produži na još jednu sezonu sa aktuelnim prvakom Evrope. Isti je status i Otela Hantera

Dobra vest za CSKA je da je Kajl Hajns danas produžio ugovor sa CSKA i potpisao je na jednu godinu uz jednu dodatni kao opciju. Takođe, ranije je ugovor potpisao i Vil Klajburn. Ugovor je produžio i trener Dimitris Itudis.

Gledaćemo sledeće sezone malo drugačiji CSKA u odbrani trona. Odlazak De Koloa će biti veliki izazov za Andreja Vatutina.

FOTO: Star Sport

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva